Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Limitele în relația părinte-copil – cu Otilia Mantelers

30.01.2016 ora 10:00 13:00

Limitele și hârjoana par două lucruri contradictorii în relația părinte-copil. Limitele parcă ar pune frâne, iar hârjoana ar da aripi! Chiar dacă sunt opuse, ele sunt însă atât de benefice copilului și relației voastre, încât nu merg una fără cealaltă! Hârjoana îl face pe copil mai conectat și îi fertilizează creierul! Iar limitele îl aduc în contact cu el însuși atunci când neocortexul se oprește.

De ce sunt bune limitele?

Natura copiilor este una entuziastă și iubitoare. Pare că s-au născut pentru a se bucura de viață în fiecare zi. Însă, în ciuda acestui dar magic, toți copiii trec prin perioade când nu sunt ei înșiși. Când nu pot asculta sau reacționa cu atenție la ce se întâmplă în jur. Comportamentul lor devine irațional și încep să facă lucruri care nu funcționează și care îi deconectează de cei din jur: trag pisica de coadă, își bat prietenul, nu își duc farfuria la spălat, nu își fac temele, nu vor să mănânce etc. Ce se întâmplă în creier? Neocortexul se oprește, iar creierul limbic este cel care dictează comportamentele, care nu sunt din cele mai raționale. În astfel de momente, noi părinții ne pierdem: am vrea să ne facem copiii să înțeleagă de vorbă bună ce au de făcut. Și cu cât ne străduim mai mult să îi „facem să înțeleagă”, cu atât pare că ei nu înțeleg. Motivul este că vorba bună nu ajunge la ei în momentele în care neocortexul lor s-a oprit!

Ce să facem? Să punem limite sau nu? Dacă nu le punem, știm cu toții că el nu se oprește decât dacă îl amăgim cu un TV, o prăjitură sau cu altceva. Dacă le punem prea aspru, aceste limite ne deconectează și ne strică relația. Hand in Hand Parenting are un fel inedit de a pune limite copiilor, un fel care… conectează și vindecă!

Sâmbată, 30 ianuarie între orele 10 și 13 țin un atelier despre limite, în care explic cu ajutorul neuroștiinței de ce copiii fac năzbâtii și nu se pot opri, și exemplific cum putem pune limite calde și blânde care să ne apropie. Dupa astfel de limite puse, copilul de obicei va trage un plâns de mama focului, care îl descarcă de reziduurile energetice de care nu are nevoie și care îl readuce în contact cu sine. Apoi creierul copilului își recapătă strălucirea!

Prețuri și înscriere

150 lei/persoană

Înscriere: [email protected]

Locația

Tupperware România

str. Halelor, nr 5
București, 030167 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0