Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

Grup de suport pentru mamele de frați

16 martie 2024 ora 10:00 13:00

Empowered Moms este mai mult decât un grup de suport pentru mamele de frați, este un program de creștere și dezvoltare personală, structurat în 6 module ale căror subiecte te vor ajuta să înțelegi mai bine particularitățile relației dintre frați și cum să gestionezi situațiile apărute zilnic în viața voastră.

Când devenim mame prima dată pășim într-o lume necunoscută. Ne lămurim pe parcurs de cum merg lucrurile și căpătăm încredere în abilitățile noastre, iar de la un moment încolo pare că lucrurile se așază singure și devin mult mai ușoare, semn că ne-am însușit rolul de mamă.

Când devenim mame pentru a doua oară pășim într-o lume cunoscută. Avem mult mai multă încredere în abilitățile noastre, deja avem experiență cu îngrijirea unui bebeluș. Totuși, ne lipsește ceva. Ne lipsește cunoașterea a ce înseamnă să fii mamă pentru doi copii, aflați în etape de dezvoltare diferite, cu nevoi diferite. Adaptarea la această nouă dinamică nu este întotdeauna simplă și nici ușoară.

Primul grup de suport a fost o experiență revelatoare pentru toate participantele și am luat hotărârea de a mai deschide un nou grup de suport și dezvoltare personală dedicate mamelor de frați. Feedback-ul primit ne-a bucurat inimile și ne dorim să ajungem la cât mai multe mame de frați pentru a le auzi dificultățile și provocările, pentru a le susține, sprijini și ghida.

Ce este „Grupul de suport pentru mame de frați“?

Grupul de suport este un loc în care membrii acestuia își împărtășesc experiențele cu scopul de a se elibera de anumite gânduri și griji care le apăsă sufletul sau de a afla cum au trecut alte persoane prin situații similare. Valoarea terapeutică vină din faptul că ne dăm seama că nu suntem singurii care s-au confruntat cu astfel de lucruri și că există speranță să depășim orice dificultăți întâmpinăm în viața noastră de mame cu mai mulți copii.

Pentru a susține și mai bine acest proces venim și cu o structura teoretică, care vă ajută să acumulați informații prețioase și necesare pentru a putea depășii momentele dificile apărute în dinamica fraților sau în relație cu unul dintre copii.

Structura acestui program

Am structurat acest program de creștere parentală în 6 module cu frecvență unară, în care vom discuta și aprofunda, în baza unor teme stabilite de noi, dar în care vom aloca timp suficient și pentru a discuta situații din viața voastră de zi cu zi.

Iată ce subiecte vom aborda în cele 6 module:

Modul 1 – Rivalitatea între frați – de ce copiii au mai tot timpul ceva de împărțit?
Modul 2 – Conflictele între frați – când este cazul să intervii și cum să procedezi pas cu pas?
Modul 3 – Particularitățile diferențelor de vârstă dintre frați;
Modul 4 – Competitivitatea între frați;
Modul 5 – Cum și de ce să eviți comparațiile între frați?
Modul 6 – Conectarea cu fiecare copil și creșterea apropierii dintre copii.

Este important de știut că

  • tot ce se discută în cadrul grupului este confidențial;
  • confidențialitatea nu ține doar de facilitatorii grupului, ci devine și responsabilitatea participanților. Nicio informație din confesiunea vreunui participant nu poate fi povestită mai departe, în exteriorul grupului.
  • nimeni nu este obligat să împărtășeașcă mai mult decât se simte confortabil și pregătit să o facă.
  • este posibil ca anumite împărtășiri sau oameni să ne declanșeze anumite reacții emoționale. Rămânem empatici și curioși față de procesul fiecăruia și păstrăm în gând faptul că reacția noastră ne poate da un indiciu asupra anumitor aspecte negate din sinele nostru sau asupra unor trăsături pe care refuzăm să le acceptăm la noi.
  • fiecare mamă are parte de suport, empatie și înțelegere.

Detalii despre grup

Număr de membri: maximum 10 participanți.
Tip grup: grup închis, asta înseamnă că după atingerea numărului maxim nu vor mai intra membrii noi.

Înscriere

Pentru a vă înscrie vă rugăm să ne contactați pe WhatsApp la unul dintre numerele de telefon:
Mădălina: 0722698998
Simona: 0723354758

Frecvență

Ne întâlnim o dată pe lună, pe o perioadă de 6 luni, timp de 3 ore în București. Calendarul final al întâlnirilor îl vom stabili după ce se atinge numărul de participanți necesar pentru a susține grupul (minimum 5).

Contribuție

Plata lunară – un modul – 360 lei (cu TVA inclusă);
Plata pentru întreaga perioadă de desfășurare a grupului de suport – 6 întâlniri – 1790 lei.
Plata se face la începutul fiecărei luni sau la începutul grupului de suport pentru persoanele care aleg săplătească integral.

Primul modul al următorului grup va fi programat pentru 16 martie 2024 între orele 10.00-13.00. Înscrierile se pot efectua până cel târziu duminică, 10 martie 2024. Confirmarea rezervării se va face prin plata aferentă primei luni sau a sumei integrale.

Ce ai nevoie

Să vă asigurați că în intervalul respectiv copiii sunt în grija altcuiva pentru a putea beneficia de deplin de sesiunile de grup. Este un timp de respiro și de încărcare a bateriilor pe care vi-l oferiți și e important să vădedicați 100% vouă.
Așteptăm cu drag înscrierile voastre!

Despre facilitatori

Simona Hațieganu este omul din spatele proiectului „Creștem părinți cu blândețe“ și cofondator al proiectului Empowered Parents. Este sociolog, consilier parental, facilitator educational și consilier socio-emoțional. Este mama a doi copii minunați, un băiat de 10 ani și o fată de 8 ani, oamenii care i-au oferit cele mai importante, grele și frumoase lecții de creștere și dezvoltare personală.

Se ocupă de coordonarea administrativă a celui mai complex program de formare parentală (Parenting Masterclass) susținut de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP) și scrie cu drag despre parenting și subiecte legate de sănătatea emoțională și mentală a adulților și a copiilor pe paginadepsihologie.ro.

De asemenea, are onoarea să fie alături de multe familii care împărtășesc aceleași idealuri și valori ca și ea, lucrând ca și consilier socio-emoțional în cadrul unei grădinițe și școli din București, unde oferă sprijin personalului educațional și părinților pentru a-i sprijini în procesul de dezvoltare socio-emoțională al copiilor. Împreună cu ei și ai lor minunați copii se străduiesc să facă posibil visul educației cu blândețe și respect pentru toate ființele mici și mari din jurul nostru.

Mădălina Mărian este consilier parental și pentru dezvoltare personală și cofondator al proiectului Empowered Parents. Este absolventă a celui mai complex program științific de formare în parenting din țara noastră, Parenting MasterClass organizat de Pagina de Psihologie și Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie. A aflat de la cei mai renumiți experți în psihologie și parenting, din țara noastră, cum se poate transforma relația părinte – copil.

Lucrează cu părinții, în cadrul ședințelor de consiliere parentală, la îmbunătățirea relației acestora cu copii lor și depășirea obstacolelor din rolul de părinte. Consideră jocul un instrument valoros în dezvoltarea copiilor și se bucură să le fie ghid în cadrul atelierelor de dezvoltare emoțională pentru copii.

Organizator

Empowered Team

0722698998

Vezi website Organizator

Locație

Centrul Reconectat

Str. Pandele Țărușanu, nr. 4Bis
București, sector 1 010828 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0