Skip to content

Tot ceea ce se întâmplă în viața noastră se reflectă (și) pe pielea noastră. De aceea, este important să avem o viziune holistică asupra sănătății și a bunăstării umane. Acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre menopauză, un proces care poate oferi multe oportunități pentru a reevalua noi obiective atât pentru pielea, cât și pentru sănătatea noastră, la modul general.

Experții în domeniul dermatologiei și cercetările făcute în laboratoarele Vichy ne spun că nu este nevoie de nicio pauză la menopauză.

Esențial de știut

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, menopauza este doar o etapă din procesul de dezvoltare a unei femei, care marchează încheierea perioadei reproductive. După menopauză, femeia nu mai poate rămâne însărcinată, excepție făcând câteva cazuri foarte rare de tratamente prin fertilizare.

La nivel mondial, cele mai multe femei ajung în etapa de menopauză între 45 și 55 de ani. Tranziția spre menopauză poate fi treptată, începând cu schimbări în ciclul menstrual, ceea ce reprezintă o parte firească și normală a procesului biologic de îmbătrânire. Experții vorbesc despre peri- și post- menopauză. Perimenopauza poate dura mai mulți ani, afectând starea de bine a femeii din punct de vedere fizic, emoțional, mental și relațional.

Pentru a depăși cu bine această etapă de dezvoltare, este important ca femeile și persoanele de referință din sistemul relațional al acestora să înțeleagă ce înseamnă menopauza și cu ce schimbări vine această etapă. Este indicat ca sprijinul și îngrijirea să implice atât partea fizică, cu trimitere la piele, cât și partea psihologică și emoțională. Discuțiile cu un medic dermatolog și cu un psiholog sau psihoterapeut specializat în acest subiect pot fi de ajutor.

O conversație adevărată despre menopauză

Prin susținerea Vichy, în cea mai recentă ediție din #BraveTalk, psihoterapeuta Diana Lupu și dermatologa Diana Plăcintescu au abordat subiectul menopauzei dintr-o perspectivă holistică. Cele două partenere de dialog au definit menopauza pe înțelesul tuturor și au prezentat mai multe sugestii de specialitate cu privire la programele de îngrijire.

℗PUBLICITATE



La menopauză, dezechilibrele hormonale afectează vizibil pielea. Pierderea de estrogen și creșterea nivelului de cortizol intensifică semnele de îmbătrânire a pielii, ceea ce poate determina diferite manifestări pe plan psihic și emoțional. Din fericire, orice anticipare negativă a creierului poate fi diminuată, deoarece laboratoarele Vichy au creat diferite produse de îngrijire. Spre exemplu, Neovadiol Meno 5 Serum Bifazic vizează cele cinci semne de îmbătrânire a pielii la menopauză: reface contururile, corectează petele pigmentare, reduce ridurile, oferă tenului un aspect mai luminos și reface lipidele de la suprafața pielii. Deoarece eficacitatea este prioritatea Vichy, formulele au fost testate clinic de medici dermatologi pe femeile aflate la menopauză cu piele sensibilă.

De asemenea, specialiștii ne amintesc să evităm expunerea la soare. Este recomandat ca, înainte de orice expunere la soare, să se aplice fotoprotecție cu minim SPF 20 și să se acopere zonele în care au fost folosit produse ce conțin AHA-uri.

Un alt produs de îngrijire este crema de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire, Neovadiol Post-Menopause, care este compusă dintr-un amestec puternic de substanțe active: proxylane și extract de cassia (pentru a compensa impactul vizibil al fluctuațiilor la nivel hormonal asupra tenului), omega 3-6-9. Crema se aplică în fiecare dimineață pe pielea curată, pe întreaga față. Beneficiile pe care le vom observa sunt: refacerea lipidelor pierdute, diminuarea apariției ridurilor și redobândirea fermității pielii.

Pentru mai multe informații despre îngrijire, ascultă întreaga ediție #BraveTalk, iar dacă vei considera utile informațiile prezentate, trimite linkul și persoanelor dragi din viața ta. Îngrijirea și sprijinirea femeilor la menopauză sunt o responsabilitate a noastră, a tuturor.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0