skip to Main Content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Umbrele Intimității – Esther Perel în România

04.06.2016 orele 10:00 17:30

Dubla flacără a iubirii și pasiunii în cuplu

Suntem suficient de maturi psihologic și relațional pentru a ne cultiva inteligența erotică? Este întrebarea la care Pagina de Psihologie și Otilia Mantelers te provoacă în 2016.

Despre Esther Perel

Esther este recunoscută ca fiind una dintre cele mai originale și pătrunzătoare voci ale lumii atunci când vine vorba despre viața de cuplu și umbrele intimității.

Psiholog și psihoterapeut de renume internațional, în ultimii zece ani a ajuns să fie considerată unul dintre experții relaționali ai zilelor noastre. Vorbește fluent nouă limbi – ceea ce îi conferă statutul de gânditor multicultural, se numără printre terapeuții de top ai New York-ului, iar discursurile sale TED au făcut, într-un timp foarte scurt, înconjurul lumii.

Esther este autoarea bestseller-ului Inteligența erotică: Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie – tradusă în peste 25 de limbi, publicată și în limba română.

Colegii de breaslă o văd ca fiind o autoare îndrăzneață și o vizionară, care are puterea de a ne schimba radical perspectiva asupra cuvântului „sex“.

În conferința susținută la București, pe 4 iunie 2016, Esther Perel ne va vorbi despre cum putem păstra vii dorința sexuală și succesul relațional într-o lume agitată și digitalizată.

Metafora care nouă ne place mult și cu care am numit conferința lui Esther Perel în România, Umbrele Intimității, se referă la faptul că sexualitatea este un spațiu al cuplului în care cei doi vin cu toată iubirea și pasiunea pe care și-o poartă unul altuia. În același timp, ei vin și cu moștenirea emoțională a vieții de familie trăite în copilărie cu mama și tata, moștenire care își pune amprenta asupra vieții sexuale și a intimității cuplului. Astfel, pentru a folosi o altă metaforă, putem spune că în dormitor sunt 6 persoane: partenerii de cuplu, fiecare însoțit de mama și tatăl său.

Workshop 1

Inteligența erotică: de la aventură la captivitate

Durată: 3 ore, interval 10:00-13:00

Cum se face că partenerii care se iubesc nu se mai bucură de sex de calitate? Poate cineva să-şi mai dorească ceva ce are deja? De ce e „fructul interzis“ atât de excitant? Toate întrebările acestea vâjâie în capul tuturor celor din generaţia revoluţiei sexuale, o generaţie a partenerilor care pot face ce vor, dar n-au chef sau cel puţin nu împreună.

Există o tendință puternică în relațiile de lungă durată de a favoriza previzibilul în ciuda imprevizibilului. Cu toate că erotismul este imprevizibil. Dorința se bate cap în cap cu obișnuința și repetiția. Senzația de siguranță fizică și enoțională este esențială în obținerea unei placeri și legături sănătoase. Totuși, fără un strop de incertitudine nu există nici năzuință, nici anticipare, nici frison.

Deci, la ce concluzie ajungem? Reconcilierea pasiunii și a intimității sau a eroticului cu domesticul este posibilă doar dacă punem laolaltă două categorii de nevoi fundamentale ale ființei umane: nevoia de conectare și siguranță relațională, cu nevoia de aventură, explorare și noutate. „Iubirea“ și „Dorința“ pot fi într-o relație strânsă sau într-un etern conflict. Cum putem face casă bună împreună cu cele două ingredient esențiale ale intimității, vom afla de la creatoarea inteligenței erotice, Esther Perel.

Workshop-ul este adresat: cuplurilor, persoanelor singure sau aflate în căutarea unui partener, specialiștilor în sănătate mintală și relațională, medicilor, trainerilor de dezvoltare personală, experților în mass-media și bloggerilor.

Workshop 2

Părinții chiar fac sex: este ușor să uităm că, înainte să fim părinți, am fost iubiți

Durată: 3 ore, interval 14:30 – 17:30

Trecerea de la doi la trei este o mare provocare pentru relația de cuplu. Nașterea unui copil este o revoluție psihologică care ne schimbă relația cu aproape toți și toate, de la sentimentul de sine și identitate, până la relațiile cu partenerii, prietenii, părinții și socrii noștri. Corpurile noastre se schimbă, la fel și veniturile și cariera. Deși partenerii vorbesc despre cât de fericiți sunt ca familie în curs de dezvoltare, și despre cât de împliniți sunt fiecare în parte, totuși descriu aceste schimbări ca o taxare a intimității lor.

Dar de ce ajungem să fie atât de degradată legătura erotică cu partenerul nostru? Chiar are vreo importanță dacă vasele nu au fost încă spălate sau mai este altceva în spatele dorinței noastre misterioase de a renunța la sex? Poate că este ceva specific culturii moderne care consolidează reducerea la tăcerea erotică a mamelor și taților. Sau poate că erotismul în contextul vieții de familie este pur și simplu prea greu de adoptat pentru oricine.

În cadrul acestui workshop, destinat părinților și viitorilor părinți, Esther Perel aspiră să ne angajeze într-o discuție sinceră, clară și provocatoare despre intimitate, lăsând ușile deschise spre viața erotică și viața de familie, îndrăznind să punem accentul pe sex.

Worshop-ul este adresat: părinților și viitorilor părinți, specialiștilor în sănătate mintală și relațională, medicilor de familie, cadrelor didactice, trainerilor de comunicare și dezvoltare personală, specialiștilor în mass-media și bloggerilor.

Prețuri și înscriere

PerioadaUn workshop (1 pers.)Ambele workshopuri (1 pers.)Ambele workshopuri (1 cuplu)
Early Bird (până la 25.04)160 lei300 lei550 lei
Standard (între 25.04 – 03.06)180 lei350 lei600 lei
Late fee (pe 04.06)200 lei400 lei650 lei

Locația evenimentului

Bamboo Club

str. Tuzla, nr 50
București, sector 2 România
Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0