Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

De ce au nevoie cu adevărat adolescenții?

28.03.2019 ora 18:30 20:00

De la haos la conectare și înțelegere – grup bilunar de suport pentru părinții și profesorii adolescenților

Data și ora: 28 martie, 11 și 25 aprilie, 23 mai, 6 iunie ora 18.30 – 20.00

Locația: Intrarea Tipografiei nr. 6, etaj 5, interfon 5, sector 6, zona Grozăvești, București, România;

Cost: 130 lei/ședinta; în cazul participării ambilor părinți costul este 200lei/familie.

Facilitatori:

Cristina Petrescu-Ghenea: medic specialist psihiatria copilului si adolescentului, psihoterapeut de familie. Cristina lucreaza de mai bine de 7 ani cu familiile și spune că cea mai mare împlinire o găsește în a ajuta părinții și adolescenții să navigheze cu succes prin tumultul adolescenței pe care și-o amintește ca pe una dintre cele mai frumoase și grele perioade din viața ei.

Nora Neghină: Psihoterapeut de familie în formare, consilier parental certificat în metoda Mindsight, mamă a două fete alături de care se pregătește pentru a da piept cu adolescența în anii ce vin. 

De ce ar avea părinții și profesorii nevoie de acest atelier?

Lucrând de ani buni cu familiile, dar și în viața personală, am descoperit frica și frământările cu care părinții copiilor sau preadolescenților privesc în viitor către perioada adolescenței. Apoi, odată ce copiii lor ating această vârstă, mulți părinți ni se plâng în cabinet că parcă nu-i mai recunosc, se întreabă unde au dispărut acele ființe drăgălașe, ordonate și ascultătoare pentru care ei reprezentau centrul Universului. 

Mulți suntem marcați de propriile povești dificile din adolescență, când părinții noștri au avut dificultăți în a ne susține și înțelege. Astfel, mulți părinți nu numai că nu au avut modele de interacțiune sănătoasă cu adolescenții, dar continuă să trăiască și cu o serie de mituri toxice despre această vârstă. Din păcate societatea și sistemul educațional întrețin, printr-o atitudine adesea nepotrivită, aceste credințe distorsionate despre unul din ultimele momente în care viitorul adult are ocazia de a crea o relație de conectare și încredere cu părinții și dascălii săi.

Ce veți afla?

Din fericire, neuroștiințele și știința comportamentului uman ne-au elucidat în ultimii ani cauzele care stau la baza comportamentului adolescenților, ajutându-ne să demontăm o serie de mituri și să putem veni în întâmpinarea nevoilor lor.

Mulți adulți se chinuie în singurătate cu aceste dileme, fie că sunt părinți singuri, fie că au numeraoase conflicte în cuplu datorită viziunii divergente față de partener asupra parentajului sau sunt profesori care interacționează zilnic cu adolescenții și sunt frevent puși în dificultate.

Plecând de la cazuri concrete și experiențe personale, vom vorbi despre cele mai des întâlnite dificultati în relația adult-adolescent, atingând următoarele subiecte și oferind strategii de gestionare:

  • Cauzele fundamentale ale tensiunilor dintre adulți și adolescenți;
  • Cum ne pregătim (copilul în sine, dar și familia în ansamblul ei) pentru intrarea în adolescență;
  • Conectarea în relația părinte-adolescent;
  • Cum gestionăm și unde poți găsi suport în momentele dificile;
  • Limitele și dopamina: cum negociem reguli pentru a evita situatiile la risc;
  • Despre plictiseală în adolescență;
  • Despre spiritul de frondă și revolta creatoare a adolescenței.

Cum se vor desfășura ședințele?

Ne propunem ca în cadrul întâlnirilor noastre bilunare să creăm un grup de suport pentru adulții care își doresc să-și amelioreze relația cu adolescenții și care sunt deschiși către a se înțelege mai bine pe ei înșiși și propriul trecut.

Fiecare ședință va conține o scurtă parte teoretică în care vom explica mecanismele bio-psiho-sociale care stau la baza gândirii, comportamentelor și emoționalității adolescenților urmată de o ora si jumătate de discuții libere, împărtășiri și consiliere de grup.

Locația evenimentului:

Pagina de Psihologie

str. Intrarea Tipografiei, nr. 6
București, sector 6 060776 România
Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0