Skip to content
17 %

Oameni ultraprocesați

Evaluat la 0 stele din 5
(fii primul care adaugă o recenzie)

Prețul inițial a fost: 55,00 lei.Prețul curent este: 45,65 lei.

Despre capcanele industriei alimentare

Autor: Chris van Tulleken

Mai sunt disponibile: 3 buc.!

Cod Produs: 9786303052014 Categorie: Etichete: , ,
Estimare livrare

Livrarea se va face în 29 aprilie (sau în următoarea zi lucrătoare dacă data estimată este sărbătoare legală).

Livrare rapidă

Comenzile plasate înainte de ora 16:00 se expediază în aceeași zi, 95% dintre ele ajung la dvs. în ziua următoare.

Comandă procesată în siguranță

Cea mai nouă tehnologie de securitate SSL pentru siguranța cumpărăturilor făcute cu cardul și a datelor personale furnizate. Plăți 100% sigure și criptate.

Cele mai bune titluri

Am selectat pentru tine, cu mare atenție, cele mai importante titluri din categoriile prezente în librăria noastră.

Descriere

„Dacă e ceva ce am învățat din cartea lui Van Tulleken este că mult mai problematic decât consumul de sare, zahăr și grăsimi este consumul de substanțe care imită mâncarea. Sunt substanțe create în laborator, pe care corpul nostru nu le recunoaște ca hrană.“ — Dragoș Pătraru, jurnalist

„Va schimba ceea ce mănânci… o examinare tulburătoare a mâncării pe care o consumăm și a sistemului industrial care o produce.“ — The Times

„O carte pe care toți cei cărora le pasă de sănătatea lor ar trebui să o citească.“ — Daily Mail

„O investigație curajoasă care ne arată cum am devenit dependenți de mâncarea ultraprocesată.“ — Financial Times

„Un studiu revelator și dureros despre mâncare și sănătate.“ — Kirkus

„Este o carte antrenantă, minunat scrisă care te va face să privești diferit ceea ce pui pe farfurie.“ — Sunday Times

Această carte este pentru tine dacă:

  • Vrei să te hrănești mai sănătos și să îți menții greutatea sub control.
  • Vrei să afli ce substanțe și procese se află în spatele etichetelor de pe alimente și să faci alegeri informate.
  • Vrei să găsești altenative mai sănătoase pentru anumite alimente ultraprocesate.

Totul a început cu o înghețată care nu se topea… deși era caldă

Investigația lui Chris Van Tulleken – medic, doctor în virusologie moleculară și colaborator BBC, a început atunci când a observat că înghețata fetiței sale nu se topea deși era caldă. Și a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potențiatori de arome, agenți de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate și multe astfel de substanțe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutrițional, dar bogate în zahăr și sare pentru a stimula consumul în exces.

Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum și despre sistemul care le produce, cu costuri uriașe pentru întreaga planetă.

O lectură revelatoare și necesară, cartea sa ne oferă informațiile de care avem nevoie pentru a recunoaște alimentele ultraprocesate și pentru a face alegeri nutriționale mai sănătoase pentru viitorul nostru și al lumii în care trăim.

Ce vei învăța din această carte:

1. Să recunoști alimentele ultraprocesate și să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și familia ta.
2. Să citești cu atenție etichetele și să înțelegi ce substanțe se află în spatele denumirilor complexe.
3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind „sănătoase”.
4. Să înțelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătate întregii planete.

Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.

O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îți vor provoca furie și indignare, Oameni ultraprocesați îți arată ce substanțe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar și cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea întregii noastre planete.

„S-ar putea să observi că multe dintre problemele din viața ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi.“ — Dr. Chris van Tulleken

„Gustul, mirosul și sistemul nostru imunitar, dexteritatea manuală, anatomia dinților și a maxilarului, vederea – e greu să găsești vreun aspect al biologiei, fiziologiei sau culturii umane care să nu fie modelat în mod fundamental de nevoia noastră ancestrală de energie. De-a lungul a miliarde de ani, corpul nostru s-a adaptat în mod remarcabil la o paletă largă de alimente.
Însă de 150 de ani, alimentele… nu mai sunt hrănitoare.“ — fragment din carte

Detalii produs

Numărul de pagini:

Dimensiuni:

Coperta:

ISBN:

9786303052014

Traducerea:

Data publicării:

Chris van Tulleken este medic, profesor universitar, autor de succes, om de radio și televiziune. El a absolvit medicina la Universitatea Oxford, iar apoi a urmat un doctorat în virusologie moleculară. În prezent, el este medic specializat în boli infecțioase și Profesor Asociat la a University College din Londra. În decursul carierei sale complexe, el a prezentat emisiuni pentru copii și adulți pe canalele de radio și televiziune BBC, aducând mai aproape de publicul din Marea Britanie informații esențiale din știință și medicină. Eforturile sale au fost recompensate cu două premii BAFTA.

Recenzii

Încă nu există recenzii.

Lasă o recenzie de client

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0