Skip to content

În ciuda faptului că ne plac sărbătorile și zilele speciale, Sfântul Valentin și Dragobetele sunt, probabil, două dintre cele mai controversate și rău famate ocazii de sărbătoare. Unii le resping spunând că reprezintă doar niște invenții comerciale, alții se ascund în spatele declarațiilor că ei nu sunt atât de sentimentali, iar alții afirmă sus și tare că nu au nevoie de o zi specială pentru a-și aminti de iubire.

Indiferent cu cine vorbești, este clar că-i un subiect sensibil și credem că acest fapt este valabil și pentru mulți dintre cei interesați de psihologie. Dar, în ciuda reputației sale, noi, terapeuții relaționali de la Pagina de Psihologie, te încurajăm să îți permiți să celebrezi iubirea și să faci ceva special în luna iubirii. Indiferent că alegi 14 ori 24 februarie sau orice altă zi din lună.

Nu credem că există o singură modalitate potrivită pentru a celebra iubirea, așa cum nu considerăm că ar fi ceva rușinos, penibil sau de condamnat ca cineva să își exprime sentimentele și recunoștința față de ceea ce are în intimitatea cuplului. Așa cum nu îți recomandăm nici să te îndatorezi la bănci, pentru a face o surpriză extremă ființei alături de care-ți parcurgi călătoria numită viață. Dincolo de ceea ce ți-ar recomanda toate restaurantele cu fițe sau magazinele cu bijuterii scumpe ori agențiile de călătorii, noi, cei de la Pagina de Psihologie, suntem de părere că cel mai potrivit cadou pe care i-l poți dărui partenerului este prezența ta conștientă și deschiderea față de o relație în care-și găsesc loc atât siguranța, cât și pasiunea; atât stabilitatea, cât și noile experiențe; atât atașamentul, cât și erotismul.

Iar pentru a te ajuta să-ți cultivi relația și să-ți exprimi cu adevărat iubirea, am pregătit un preț de sărbătoare (în perioada 14-24 februarie 2018) pentru toate cărțile despre cuplu, aflate în librăria noastră online, cu reduceri de de la 14% la 24%.

℗PUBLICITATEȚi-ai putea însenina ziua de aniversare a iubirii printr-un dialog despre ceea ce apreciați unul la celălalt, prin lecturarea unor pasaje din cartea Împreună la bine și la greu sau prin exersarea câtorva dintre exercițiile descrise în cartea Revoluția iubirii. Dacă vrei să te bucuri și altfel de sărbătoare e foarte bine, dar important este să savurezi cât mai mult posibil ziua. Totuși, nu pune presiune pe niciunul dintre voi, fiindcă este mai înțelept să aveți amândoi confort psihologic și emoțional, decât să vă tăvăliți în stres.

Poate părea o idee bună și să ieșiți la masă împreună, să mergeți la un film sau să vedeți un spectacol de teatru. Sau, de la 21:30, în fiecare seară de miercuri, să urmăriți #LoveIsFun, prezenți în public la Mall Vitan sau pe pagina de facebook A List Magazine by Andreea Esca.

De asemenea, te invităm să accesezi periodic și site-ul nostru paginadepsihologie.ro pentru a descoperi articole și idei ingenioase despre cum poți avea mai multă grijă de tine, de partener și de conexiunea invizibilă care vă leagă. Dar vrem să-ți reamintim și că, pentru o relație fericită, ai de făcut ceva pozitiv în fiecare zi din an; deoarece iubirea nu este un fruct care crește la întâmplare, ci este rodul implicării noastre conștiente și asumate în călătoria numită viață.

O viață bogată în iubire să avem!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0