Skip to content

Adele Faber și Elaine Mazlish, specialiste în comunicare și în educația copiilor, propun metode inteligente și pline de umor, completate de o serie de sfaturi punctuale, de benzi desenate amuzante, precum și de studii de caz din care se pot trage concluzii utile. Astfel, cei implicați în procesul educării unui copil vor înțelege mai bine diferența dintre cuvintele care stârnesc conflicte, și cele care construiesc un context pașnic, de cooperare. Și vor evita cuvintele care pun copilul în imposibilitatea de a gândi, învățând să le folosească, în mod eficient, pe cele care îi descătuşează dorinţța firească de a învăța.

Adele Faber este absolventă a Queens College, fiind licențiată în artă teatrală; a obținut o diplomă de master în educație la Universitatea din New York și a predat în câteva licee din New York timp de opt ani.

Prima colaborare dintre cele două autoare s-a concretizat prin apariția volumului Liberated Parents, Liberated Children, în care își împărtășesc experiența acumulată în cei zece ani de practică alături de psihologul pentru copiii Haim Ginott, în cadrul grupului de pregătire pentru părinți. Volumul a câștigat premiul Christopher, fiind considerat un „succes literar care promovează cele mai înalte valori ale spiritului uman“.

℗PUBLICITATEDupă publicarea cărții, ambele autoare au călătorit în toată lumea pentru a-și prezenta în fața părinților, a profesorilor și a tuturor persoanelor implicate în educarea copiilor cursurile și seminariile pline de umor și inspirație. Activitatea lor ulterioară în ceea ce privește preșcolarii, adolescenții și părinții a fost prezantată într-un documentar TV, transmis în serial de postul CBS.

Experiența acumulată a condus la apariția mai multor lucrări de mare succes, vândute în milioane de exemplare (una dintre acestea a intrat în topul de bestselleruri al publicaţiei New York Times), și la susținerea de seminarii care le-au dat părinților ocazia de a exersa capacitățile de comunicare predate în fiecare dintre cărțile publicate de ele.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0