Skip to content

Alexandre Eram este om de afaceri, colecționar de artă și proprietarul brandului de cosmetice Melkior. Alex este soțul Andreei Esca din aprilie 2000 împreună cu care au doi copii, Alexia și Aris.

Unde ai crescut și care este prima amintire din copilărie care-ți vine acum în minte?

Am crescut în America. Ce amintire îmi vine în minte? Libertatea. Locuiam într-o casă, într-un cartier din Michigan și eram mereu afară cu gașca de copii. Îmi plăcea când așteptam camioneta cu înghețată. Clopoțelul care îi anunța venirea era sunetul nostru preferat.

Cum era băiatul Alex?

Eram orice, numai cuminte nu. Mă cățăram în toți copacii, îmi rupeam mâinile, picioarele și Pompierii o sunau regulat pe mama să mă recupereze. De aceea cred că a așteptat 11 ani până a făcut-o pe sora mea.

De cine erai mai atașat, în copilărie?

Eram atașat de părinți, dar și de nașa mea, Sonya, care mă răsfăța foarte mult, deoarece ea nu avea copii. De aici, și numele companiei mele, Sonyamod.

Care este cartea care ți-a marcat copilăria?

Erau niște cărți uriașe, cu niște șoricei drept personaje. Aceștia erau doctori, pompieri etc. Am aflat mai târziu că și Andreea a învățat engleza după aceeași serie de cărți.

Cine este modelul tău masculin în viață?

Nu am un model, dar apreciez oameni din diverse domenii: Andy Warhol pentru ce a făcut în artă, Starck pentru design, Simon Sinek pentru felul în care gândește, Al Pacino pentru discursul superb din finalul filmului Parfum de femeie, Agassi, McEnroe și Năstase pentru spectacolul din tenis, Robbie Williams pentru charisma de pe scenă, Steve Jobs pentru tenacitate.

Trei cuvinte care o descriu cel mai bine pe mama ta…

Frumoasă, elegantă, rafinată.

De ce București, și nu Paris?

Pentru că București este Micul Paris!

De unde pasiunea ta pentru artă și fotografie?

Din familie. Tata este arhitect, iar mama are un magazin de antichități. Când alți copii se duceau duminica la film, eu mergem la licitații cu ai mei sau pe la muzee. Totul vine din copilărie, după cum bine spune Gáspár!

De ce Andreea, și nu o altă femeie?

Pentru că ne potrivim, ne înțelegem și ne susținem reciproc.

℗PUBLICITATECum este să fii tată de adolescenți?

It’s complicated. Am avut sute de angajați, dar mi se pare mai greu cu doi adolescenți. Trebuie să ai răbdare, înțelepciune, ca să înțelegi și să ierți multe…

Melkior înseamnă…

Melkior înseamnă emoție – sau magul care aduce aur tuturor… sau fiul meu… sau tatăl meu.

Ce apreciezi cel mai mult la români?

Că sunt un popor primitor, generos și pasional.

Dacă oamenii ar avea superputeri, care ar fi a ta?

Mi-ar plăcea să fiu invizibil sau să zbor.

Frumusețea unei femei înseamnă…

Un moment, o unduire, o sclipire, un zâmbet.

Cine este actrița ta preferată?

Julia Roberts în Pretty Woman, Meryl Streep în Diavolul se îmbracă de la Prada și Sharon Stone în Basic Instinct.

Daca ar fi să-ți alegi ca erou o femeie, pe cine ai alege?

Andreea Esca Eram.

Un mesaj pentru tine la bătrânețe.

Eu sunt Alex. Remember?

Fiind luna martie, ce mesaj ai pentru femeile care au citit acest interviu?

Trebuie să vă simțiți frumoase și iubite în fiecare zi, nu doar în luna martie!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0