Skip to content

Emil Rengle, câștigătorul sezonului 8 Românii au talent, (primul dansator din istoria emisiunii care câștigă marele premiu) a fost încă de la 18 ani cel mai bun dansator şi coregraf din România. Și-a perfecționat tehnicile de dans în cadrul marilor şcoli de dans internaţionale, precum Broadway Dance Center New York, Pineapple Dance Studio Londra şi Debbie Reynolds Los Angeles. Colaborează cu cei mai în vogă artiști români și internaționali.

Ce-ți amintești despre copilul Emil?

Râdeam extrem de mult, făceam spectacole în fiecare zi pentru părinții mei și trăiam pentru a fi în centrul atenției.

De care dintre adulți erai mai atașat în copilărie?

De mama.

Cum erai la grădiniță? Erai genul de copilaș căruia îi plăceau serbările sau le evitai?

Îmi plăceau serbările. Voiam mereu să joc rolul principal.

Ce visai să te faci când aveai să fii mare?

Îmi doream să fiu dinozaur. Mai apoi, mi-am dorit să joc în filme și seriale.

Cartea care ți-a marcat adolescența…

Harry Potter, de J.K. Rowling, și Poți să-ți vindeci viața, de Louise Hay.

Ce-ți mai amintești din manualul de Psihologie din clasa a X-a?

Absolut nimic.

Dansul este…

Emoție, sentimente și forma cea mai pură prin care îți poți exprima trăirile. Este terapia cea mai sinceră a sufletului.

De la cine ai moștenit pasiunea pentru dans?

De la bunicul meu, care a fost artist muzician.

Trei calități ale tale, ca om…

Sunt sincer, optimist și pasional.

 

View this post on Instagram

 

℗PUBLICITATEA post shared by EMIL RENGLE (@rengle.now) on

La începutul anului, ai făcut publică orientarea ta sexuală. Cum s-a schimbat viața ta, din acel moment?

Viața mea personală și intimă a rămas la fel de frumoasă ca și înainte, pentru că eu nu am ascuns niciodată acest lucru față de oamenii apropiați. Faptul că, într-adevăr, a devenit o chestiune publică mi-a adus bucurie, pentru că mi se pare că am contribuit și eu puțin la încurajarea oamenilor de a gândi liber. Confirmarea mi-a venit din mesajele și e-mailurile sutelor de oameni care mi-au declarat că, datorită acestui coming out, au avut curajul de a fi ei înșiși.

Ce înseamnă să fii bisexual, în România anului 2018?

Eu sunt un caz norocos. Lucrez cu artiști, călătoresc și sunt artist. M-am apropiat însă de acest subiect mai bine în ultima perioadă și am aflat că nu pentru toți este ușor să aibă o altă orientare sexuală decât cea pe care am fost obișnuiți s-o considerăm ca fiind corectă.

Cred că este încă greu pentru multe persoane din societatea românească, dar sunt convins că, prin informare și educație, chiar și oamenii speriați de acest subiect vor înțelege că iubirea ni se întâmplă. Pur și simplu.

Cum ai defini iubirea?

Iubirea este evoluție și împărtășire, este muzică și dans… și este râs. Iubire suntem noi, oamenii, și trebuie să cultivăm dragostea dintre noi, mai mult ca oricând.

Care este cea mai frumoasă amintire de la „Românii au talent“?

Legătura pe care am construit-o cu oamenii, pe parcursul concursului. Am învățat și am primit multă informație nouă în tot acest timp. Una dintre cele mai frumoase amintiri este acel moment când învățam dansurile populare românești și mă lăsam inspirat de muzica românească autentică, pentru a coregrafia.

La ce proiecte muncești în prezent?

Muncesc la un proiect muzical și-i pregătesc o lansare minunată. Vlogul este și el în focus – și l-am reluat chiar din prima zi de după câștigarea trofeului.

Care ar fi, pentru tine, o dovadă de curaj?

În opinia mea, să fii cine vrei să fii cu adevărat necesită cel mai mare curaj, dar îți și dă cea mai frumoasă satisfacție din lume: libertatea.

Cine sunt modelele tale? Oamenii care te inspiră?

Mă inspiră artiști complecși precum Lady Gaga, o femeie care a revoluționat atât de multe lucruri pe lumea asta, încât mulți ar trebui să trăiască mai multe vieți ca să țină pasul cu ea.

Un mesaj pentru tine la bătrânețe…

Good job, Rengle! You did well! Te-ai bucurat de drum în tot acest timp.

Un gând pentru cei care au citit acest interviu…

Fiți liberi! Iubiți și vă veți bucura de iubirea care vă va înconjura! Vă pup!

(Foto: Teodora Teican)

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0