fbpx
skip to Main Content
Linda Lantieri

Linda Lantieri are o experienţă de peste patruzeci de ani în domeniul educaţiei. A fost profesor, director adjunct, director al unei şcoli gimnaziale din East Harlem şi profesor la Hunter College din New York. În prezent, este director al proiectului The Inner Resilience Program, ce are ca misiune înzestrarea elevilor, profesorilor şi a între­gului personal care lucrează în şcoli cu abilităţi de învăţare socială şi emoţională prin intermediul tehnicilor de meditaţie.

Este, de asemenea, cofondatoare a Resolving Conflict Creatively Program (RCCP). Demarat în 1985, RCCP este un program de cercetare care a fost implementat în peste patru sute de şcoli (de la grădiniţă până la clasa a VIII-a). Acesta vizează dezvoltarea abilităţilor de învăţare socială şi emoţională ale copiilor.

Linda este unul dintre membrii fondatori din consiliul organizaţiei Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning (CASEL). Este coautor al cărţii Waging Peace in Our Schools (Beacon Press, 1996), editor al volumului Schools with Spirit: Nurturing the Inner Lives of Children and Teachers (Beacon Press, 2001) şi autor al lucrării Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor (Sounds True, 2008).

℗PUBLICITATE


De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută