Skip to content

Massimo Centini s-a născut în Torino în 1955 unde a absolvit Antropologia culturală la Facultatea de Litere și Filozofie, iar de peste douăzeci de ani publică cu Il Punto-Piemonte din Bancarella.

Predă antropologie culturală la Fundatia Universitară Populară din Torino și a colaborat cu universități și muzee din Italia și din străinătate, inclusiv cu Centrul pentru Studii Arheologice Africane din Milano, Cesmeo din Torino, Muzeul Național Elvetian, Vallemaggia și secția de Artă Etnografică a Muzeului de Științe Naturale din Bergamo. Ține cursuri de antropologie culturală la Institutul de Design din Bolzano și la MUA (Movimento Universitario Altoatesino).

℗PUBLICITATEAutor a numeroase eseuri pe teme legate de specializarea sa pentru editurile naționale (Mondadori, Rusconi, Newton & Compton, Piemme, La Stampa și altele), are în portofoliu câteva volume traduse în diferite limbi. Studiile sale cuprind arii variate ale antropologiei, precum tradițiile orale, cultura materială, ritualurile și practicile folclorice și religioase.

De asemenea, a scris o serie de cărți despre Piemont, care investighează figuri și subiecte mai puțin analizate din istoria și cultura subalpină.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0