fbpx
skip to Main Content
Massimo Centini

Massimo Centini s-a născut în Torino în 1955 unde a absolvit Antropologia culturală la Facultatea de Litere și Filozofie, iar de peste douăzeci de ani publică cu Il Punto-Piemonte din Bancarella.

Predă antropologie culturală la Fundatia Universitară Populară din Torino și a colaborat cu universități și muzee din Italia și din străinătate, inclusiv cu Centrul pentru Studii Arheologice Africane din Milano, Cesmeo din Torino, Muzeul Național Elvetian, Vallemaggia și secția de Artă Etnografică a Muzeului de Științe Naturale din Bergamo. Ține cursuri de antropologie culturală la Institutul de Design din Bolzano și la MUA (Movimento Universitario Altoatesino).

Autor a numeroase eseuri pe teme legate de specializarea sa pentru editurile naționale (Mondadori, Rusconi, Newton & Compton, Piemme, La Stampa și altele), are în portofoliu câteva volume traduse în diferite limbi. Studiile sale cuprind arii variate ale antropologiei, precum tradițiile orale, cultura materială, ritualurile și practicile folclorice și religioase.

℗PUBLICITATE


De asemenea, a scris o serie de cărți despre Piemont, care investighează figuri și subiecte mai puțin analizate din istoria și cultura subalpină.

De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Close search

Coș

Back To Top
×Close search
Caută