fbpx
skip to Main Content
Nikola Tesla

Nikola Tesla (1856-1943) a fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. Tesla este considerat un important om de știință al sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX.

Invențiile, precum și munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunoștințelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazice, sistemele de distribuție a puterii și motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluție Industrială.

„Este suficient să spunem că, dacă am elimina din lumea noastră toate rezultatele activității domnului Tesla, roțile industriei ar înceta să se mai învârtească, mașinile și trenurile s-ar opri în loc, orașele noastre ar fi cufundate în beznă, fabricile și uzinele ar fi moarte. Da, căci invențiile lui reprezintă și bătătura, și urzeala țesăturii societății noastre de astăzi.“ — B. A. Behrend, discurs de prezentare a lui Nikola Tesla cu ocazia primirii Medaliei „Edison“.

℗PUBLICITATE


De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Close search
Coș
Back To Top
×Close search
Caută