Skip to content

Pierre Janet (1859-1947) a studiat și aprofundat simultan filosofia și medicina, devenind doctor în ambele științe. A condus laboratorul de psihologie al spitalului Salpêtrière din Paris a fondat Journal de psychologie normale et pathologique (1904) și Société de psychologie (1901), a predat Filosofia la Sorbona. A fost primit în Institute de France (1923); a condus Société Médico-Psychologique, una dintre cele mai vechi societăți de psihiatrie din Franța și din întreaga lume, care este activă și astăzi. De asemenea, a fost membru al American Academy of Arts and Sciences și a primit distincția de comandor în cadrul Ordre national de la Légion d’honneur.

℗PUBLICITATEPierre Janet este considerat alaturi de William James și de Wilhelm Wundt, unul dintre părinții fondatori ai psihologiei. Cartea lui poate fi considerată lucrarea cea mai importantă din istorie în ceea ce privește conceptul de disociere. Teoriile despre traumă și disociere ale lui Pierre Janet fiind considerate de bază în rândurile oamenilor de știință care studiază efectele sindromului stresului post-traumatic (PTSD).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0