Skip to content

Se descrie drept mama unui super băiat pe nume Șerban, DJ @Virgin Radio România, blogger pe remestie.ro și un veșnic călător, dar dincolo de toate aceste atribute, Andreea Remețan (sau Reme cum îi spun apropiații), este un om cu suflet mare, mereu săritoare și o optimistă convinsă, care, indiferent de scenariul zilei, are mereu un zâmbet în buzunar.

Cine este Andreea Remețan când nu este on air?

Când nu e la radio, Andreea Remețan e mămica lui Șerban, o femeie cu pasiuni, griji, fericiri, frici și impliniri.

 

View this post on Instagram

 

Can’t wait to show you what we’ve done today. @diudstagram 🎥 @roxana_minea💄

A post shared by Andreea Remetan (@andreearemetan) on

Cum ai ajuns să faci radio?

Oh, oricum ar suna asta, radioul m-a ales pe mine. M-a hipnotizat de mică, și nu m-a lăsat să dorm până când nu m-am văzut cu o carte de muncă în mână. Am fost angajată, cu acte în regulă, încă din clasa a IX-a de liceu. Am început cu munca de jos, cu arhivarea documentelor, cu ștersul prafului și cu făcutul de sondaje de opinie prin oraș… am trecut prin toate etapele, până am ajuns aici. O călătorie demențială.

Care este super puterea ta?

Optimismul și felul în care trec prin viață: mereu cu zâmbetul pe buze.

Ai pășit vreodată în cabinetul unui psiholog?

Da, înainte de divorț. Din păcate, nu am dat peste un terapeut, ci peste un amator. Am fost dezamăgită de acea experiență, dar nu mă dau bătută, promit să mai încerc, pentru că apreciez munca pe care o fac psihologii.

Ce faci când nu ești în cea mai bună formă?

Conduc, mănânc fructe, ascult muzică bună, sau plec într-o călăorie. O sun pe mama de cele mai multe ori sau, mă culc. Simt că somnul mă ajută când nu sunt bine.

Care este sfatul cel mai important primit de la mama ta?

Să nu uit de unde am plecat. Să nu uit cine sunt, și să țin capul plecat.

Ce temeri te urmăresc, ca mamă singură?

Să știi că nu mă consider o single mom. Chiar dacă eu și tatăl lui Șerban nu mai suntem împreună, încercăm să păstrăm unitatea asta de familie, chiar dacă sună ideal. Creștem, în continuare, copilul împreună, ne sfătuim și încercăm să nu punem pe el povara despărțirii, deși, uneori, ajungem în situații delicate.

Facebook sau Instagram?

Instagram 100%. Iubesc faptul că pe Insta totul e frumos, creativ, inspirant. Și mai cred ceva: că feed-ul nostru spune totul despre noi. Atenție, nu ceea ce postam noi, ci pe cine urmărim și like-uim.

℗PUBLICITATECare este legătura ta cu divinitatea? Ce prețuiești și ce disprețuiești la un om?

Am crescut într-o familie credincioasă. Unchiul meu e preot și toată copilăria noastră se învârtea în jurul sărbătorilor, al mersului la biserică, al posturilor miercurea și vinerea.

În continuare, când ajungem acasă, respectăm tot ce mama ne-a învățat, chiar dacă odată întoarsă acasă, mi-e greu să duc mai departe obiceiurile mamei. Nu disprețuiesc pe nimeni, consider că e o pierdere de energie inutilă.

Dacă ar fi să ne întoarcem în copilărie, pe tine cine te-a purtat în suflet?

Mama. Am dormit în același pat până am plecat la facultate. Acum o sun zilnic, și o exasperez cu problemele mele, iar ea nu se supară.

Unde te vezi peste 10 ani?

Prin lume, călătorind, cunoscând oameni și culturi noi, bucurându-mă de tot ce are diversitatea de oferit.

Cum reușești să te impui în fața băiatului tău când aveți o situație mai tensionată în familie?

Nu cred ca încerc să mă impun. Îi explic sincer care e părerea mea, și care pot fi consecințele acțiunilor sale. Mai departe, el trebuie să aleagă. Uneori e ok, alteori ne dă cu virgulă, dar până la urmă… asta e viața. Uneori greșești, alteori înveți.

Destinația preferată de vacanță este…

Oriunde în lume, dar acasă mă simt în Italia, sau în Spania. Cred că într-o altă viață am trăit pe tărâmurile astea.

Dacă nu ai mai face radio, ce meserie ai alege?

Oh, ce întrebare. Radio is my life, dar, dacă musai trebuie să mă pun în poziția asta, cu siguranță ar fi ceva legat tot de domeniul comunicării : Tv, online, saaaau un afterschool pentru că ador copiii.

Ce carte te-a răvășit în ultima vreme?

Zuleiha Deschide Ochii, de Guzel Yakhina. Efectiv, m-a durut sufletul să citesc cartea asta, și am vrut de multe ori să mă opresc din citit. Însă, am continuat, pentru că am considerat că e important să aflu până la capăt povestea unei femei mai puțin norocoasă decât mine și felul în care a reușit să treacă prin viață.

Online sau offline dating?

Both. E cool să vezi ce-i poate cuiva mintea în scris, dar e la fel de necesar să te întâlnești cu omul in real life. Nu am încercat aplicații de dating, pentru că nu sunt genul, însă îmi place să primesc un mesaj sau un e-mail sweet.

Care este primul lucru pe care-l faci dimineața?

Cafeaua noastră cea de toate zilele. E momentul meu și trăiesc pentru el.

 

View this post on Instagram

 

Cafea cu spuma si colacei. I haz it. 😂 Ps: cafeaua am facut-o eu, colaceii sunt de la covrigii cu seminte. 😜🎉

A post shared by Andreea Remetan (@andreearemetan) on

Ce piesă de teatru ne recomanzi?

Orice piesă de teatru. Pe mine mă înalță mersul la teatru și la operă. Chiar și atunci când aleg o piesă neinspirantă, plec fericită. Odeon și Opera Română trebuie să fie pe listele voastre.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0