Skip to content

Recunoscut drept unul dintre cei mai spectaculoși scriitori ruși contemporani, Viktor Pelevin s-a născut la Moscova în 1962. S-a înscris la Institutul Energetic din Moscova pentru a nu fi obligat să plece în armată, urmând totodată și cursuri de scriere creativă la Institutul de Literatură „Maxim Gorki“. A lucrat o perioadă într-o agenție de publicitate, precum și în redacția revistei Nauka i relighiia.

℗PUBLICITATEPrintre cei care i-au influențat literatura, Pelevin îi enumeră pe Mihail Bulgakov, Franz Kafka și William S. Burroughs. Prima sa povestire a fost publicată in 1989, iar odată cu Omon Ra (1991) și Jîzni nasekomîh (1993), a devenit cunoscut în toată lumea, la vremea respectivă fiind considerat de revista The New Yorker unul dintre cei mai talentați autori europeni sub treizeci și cinci de ani. Au urmat alte romane, volume de povestiri și eseuri, traduse cu succes în întreaga lume. Pelevin s-a impus ca unul dintre cei mai inovatori scriitori ruși contemporani, datorită capacității sale de a inventa jocuri nesfârșite în care miturile naționale și cultura pop se întrepătrund în cea mai autentică manieră postmodernă.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0