Skip to content

Într-o lume în care joburile se numără printre principalele noastre surse de stres, o schimbare profesională poate fi o provocare uriașă. Mai ales pe plan emoțional. Când teama de eșec pândește la fiecare pas, când te confrunți cu dezamăgire după dezamăgire, poate fi destul de greu să rămâi pe poziții. Să nu lași niciun obstacol să te descurajeze. 

Dar noi avem încredere în tine. Știm că poți reuși. Iar dacă ai nevoie de un boost pentru a merge mai departe, indiferent care e direcția dorită pentru parcursul tău profesional, noi ți-am pregătit o selecție de filme și seriale dedicate unor povești de succes, presărate, desigur, și cu numeroase greutăți.

Alaska Daily

Un serial pe Disney+ despre eșec, despre puterea de a o lua de la capăt și despre ambiție, Alaska Daily ne spune povestea lui Eileen (Hilary Swank), o jurnalistă din New York, care se mută în Alaska, unde speră să aibă parte de un nou început, fără greșeli. Aici, ea ajunge să lucreze pentru un ziar de metrou, unde face echipă cu un alt coleg, alături de care investighează cazurile unor femei dispărute sau ucise, o criză care tulbură liniștea întregului stat Alaska. 

The Bold Type

The Bold Type ne poartă în eclecticul New York și ne face cunoștință cu Jane (Katie Stevens), Kat (Aisha Dee) și Sutton (Meghann Fahy), trei prietene inseparabile, trei femei talentate și curajoase, care lucrează împreună la o revistă glossy pentru femei, un loc care le oferă șansa să schimbe mentalități, să sancționeze derapaje sociale sau să atragă atenția asupra unor cauze. În timp ce luptă pentru evoluția lor, atât personală, cât și profesională, Jane, Kat și Sutton încearcă și să trăiască viața din plin. Disponibil pe Netflix.

Hacks

Un serial de comedie care promite umor și energie bună, Hacks este o poveste despre două femei complet diferite, care ajung să aibă o legătură atipică pe bază de mentorat. Pe de o parte, o avem pe Deborah Vance (Jean Smart), o comediană veterană din Las Vegas, care luptă să rămână relevantă. La polul opus se află Ava (Hannah Einbinder), o scenaristă aspirantă în vârstă de 25 de ani, care simte că nu își găsește nicăieri locul. Pas cu pas, cele două învață să ajungă la un numitor comun și să își facă loc în lumea celeilalte. Disponibil pe HBO Max.

Milk

Un film biografic care a câștigat două Oscaruri (pentru Cel mai bun actor în rol principal – Sean Penn și pentru Cel mai bun scenariu original), pelicula urmărește povestea lui Harvey Milk, primul politician gay ales într-un consiliu american, viața și lupta sa ca activist, în ciuda tuturor obstacolelor cauzate de mentalitățile oamenilor. Filmul este disponibil pe SkyShowtime.

Drive to Survive

Un serial-documentar pe Netflix care ne poartă în culisele campionatului de Formula 1, Drive to Survive este mai mult decât o poveste despre mașini, piloți, viteză. Este o lecție despre cum trebuie să gestionezi presiunea. Despre puterea de a te ridica atunci când ești la pământ. De a găsi resursele de a reuși chiar și atunci când nimeni nu îți mai acordă vreo șansă. 

The Dropout

Deși ne oferă o poveste cu un exemplu de „așa nu“, The Dropout se numără printre cele mai interesante seriale lansate anul trecut, mai ales că are la bază și un caz real, cel al lui Elizabeth Holmes (Amanda Seyfriend), o studentă care renunță la studiile sale la Stanford în încercarea de a revoluționa medicina și de a inventa un dispozitiv inedit de recoltare a sângelui, cu rezultate foarte rapide. Din păcate, însă, demersul ei eșuează, dar Elizabeth alege să mintă în repetate rânduri investitorii care au crezut în proiectul ei, prezentând dovezi false, ceea ce duce în cele din urmă la un scandal de proporții și la o anchetă cu efecte uriașe. Disponibil pe Disney+.

Straight Outta Compton

Serialul ne duce în anii ’80, pe străzile din Compton, California, când trupa de rap NWA lansează primul album și începe să revoluționeze cultura locală, în ciuda tuturor provocărilor din industrie. Disponibil pe SkyShowtime.

℗PUBLICITATERay

Filmul care i-a adus lui Jamie Foxx Oscarul pentru rol principal, Ray documentează povestea legendarului artist Ray Charles, pornind din copilăria sa marcată de sărăcie și de momentul în care a rămas orb, până la succesul fulminant din anii ’80. Disponibil pe SkyShowtime.

The Intern

Deși a ajuns la vârsta pensionării, Ben Whittaker (Robert DeNiro) își dă seama că nu asta își dorește pentru restul vieții sale. Hotărât să își demonstreze că încă se pricepe, el ajunge să fie stagiar senior în cadrul unei companii de fashion conduse de mult mai tânăra Jules Ostin (Anne Hathaway). Filmul este disponibil pe Netflix.

The Devil Wears Prada

Cu siguranță l-ai văzut deja de cel puțin două ori, dar… mai strică să îl vezi o dată? Este numai bun pentru un strop de motivație! Anne Hathaway joacă rolul lui Andy Sachs, o tânără inteligentă și ambițioasă, care ajunge să lucreze ca asistentă pentru Miranda Priestly (Meryl Streep), redactorul-șef al unei reviste de modă, simbolul exigenței întruchipate. Disponibil pe Disney+.

Confessions of a Shopaholic

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) este o tipă extrem de simpatică… până ajunge într-un magazin și golește tot cardul. Dependența sa de cumpărături o duce în pragul colapsului financiar și îi pune în pericol relațiile cu toți cei apropiați. Însă lucrurile iau o turnură neașteptată atunci când, din greșeală, Rebecca aplică la un post de jurnalist financiar și începe să scrie despre economie, câștigând admirația șefului ei, Luke Brandon (Hugh Dancy). Disponibil pe Disney+.

Suits

Dacă nu ai văzut până acum acest serial care deja se transformă într-un clasic, acum e momentul să o faci. Totul începe atunci când un tânăr cu o minte sclipitoare, Mike Ross (Patrick J. Adams), intră în biroul lui Harvey Specter (Gabriel Macht), avocatul-vedetă al firmei Pearson Hardman, una dintre cele mai mari din New York. Chimia dintre ei funcționează instantaneu, însă, înainte de a face echipă împreună, cei doi trebuie să încalce… o regulă sau două. Disponibil pe Netflix.

New Amsterdam

Inspirat dintr-o poveste reală, New Amsterdam îl are în prim-plan pe doctorul Max Goodwin (Ryan Eggold), care devine directorul unuia dintre cele mai mari spitale din New York, revoluționând întreaga structură de organizare a acestuia. Disponibil pe Netflix.

Elvis

Filmul lui Baz Luhrmann, nominalizat anul acesta la Oscaruri, explorează povestea iconicului Elvis Presley (Austin Butler), drumul său din copilărie și până în momentul în care s-a transformat într-un rock star internațional, ghidat și de colonelul Parker (Tom Hanks), managerul său, bărbatul care l-a dus pe culmile gloriei, dar care i-a cauzat și declinul. Disponibil pe HBO Max.

The Office

Un mockumentary inspirat de serialul britanic cu același nume, The Office ne face cunoștință cu echipa firmei Dunder Mifflin Paper din Scranton, Pennsylvania, echipă condusă de antipaticul Michael Scott (Steve Carell), la ale cărui glume nu râde nimeni niciodată. Disponibil pe HBO Max.

© Foto: outnow.ch

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0