Skip to content

Nu știm alții cum sunt, dar vara avem nevoie de cât mai multă relaxare, de zile de leneveală, de povești lejere, care pur și simplu să ne dea o stare de bine. Iar acest lucru se aplică și în cazul filmelor și am serialelor, motiv pentru care, în rândurile următoare, vă lansăm o provocare: voi ne spuneți care e destinația preferată, iar noi va recomandăm câteva filme și seriale care vă vor stârni cheful de ducă.

Dacă destinația voastră preferată este Italia…

… atunci putem începe cu o călătorie pe Coasta Amalfi alături de The Talented Mr. Ripley (filmul din 1999) și de Ripley (miniseria lansată în 2024), ambele disponibile pe Netflix. Continuăm cu Toscana (Netflix), o peliculă în care un renumit chef danez ajunge în regiunea Toscanei pentru a vinde afacerea tatălui său, și cu From Scratch (Netflix), un serial romantic, care promite și multe lacrimi, a cărui poveste se învârte în jurul unei artiste din Statele Unite, care se îndrăgostește de un bucătar italian. Ultima „oprire‟ este în Sicilia prezentată în filmul L’estate più calda, pe care îl găsiți acum pe Prime, o aventură care are loc pe fondul celei mai calde veri din zonă, într-o comunitate micuță, care se schimbă odată cu apariția unui nou preot.

Dacă destinația voastră preferată este Spania…

… un prim titlu ar fi Valeria (disponibil pe Netflix), un fel de variantă spaniolă a celebrului Sex and the City, serial care are în prim-plan o scriitoare care se confruntă cu o mare criză de inspirație. Alături de ea sunt cele mai bune prietene ale sale, alături de care trăiește cele mai simpatice aventuri prin Madrid. Pentru cei pasionați de thrillere și de ceva mai multă acțiune, Gangs of Galicia, recent lansat de Netflix, povestea unei avocate care încearcă să se infiltreze într-un cartel galician pentru a-și răzbuna familia. Iar dacă vrei o miniserie lejeră, plină de romantism, A Perfect Story (Netflix) e recomandarea ideală: avem o poveste de dragoste spaniolă, dar și o vacanță inedită pe o insulă grecească… absolut perfect, nu?

Dacă destinația voastră preferată e Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord…

… merită revăzută seria Bridget Jones, pe care încă o găsești pe Netflix. Nu trebuie ratat nici Fleabag (pe Prime), unul dintre cele mai bune seriale de comedie din ultimii ani, în centrul căruia se află Fleabag (Phoebe Waller-Bridge), o femeie din Londra care încearcă să se vindece după o tragedie. Tot o comedie savuroasă este și Derry Girls, despre o gașcă de adolescente rebele din Derry, Irlanda de Nord. Iar dacă nu ați văzut până acum The Crown (Netflix), oare ce mai așteptați?

Dacă destinația voastră preferată e Grecia…

… în primul rând, kalimera, kalispera! Prima propunere este Mamma Mia (disponibil pe Max), o poveste care ne poartă pe două dintre cele mai frumoase insule grecești: Skopelos și Skiathos. Povestea se învârte în jurul lui Sophie (Amanda Seyfried), o tânără care și-a petrecut toată viața pe insule și care acum, în pragul nunții sale, ia decizia de a-și găsi tatăl. Toată aventura are loc pe fundalul muzicii ABBA. O altă recomandare este The Durrells (tot pe Max), un serial inspirat de autobiografia lui Gerald Durrell, care se concentrează pe viața familiei Durrell, o mamă și patru copii, care se mută din Anglia pe insula grecească Corfu în anii 1930, în căutarea unui trai accesibil.

℗PUBLICITATEDacă destinația voastră preferată e India…

… cu siguranță spiritul de aventură nu vă lipsește. Prima recomandare este Lion (disponibil pe Max), povestea reală a unui copil indian care, la vârstă de 5 ani, se pierde de familia sa într-o gară aglomerată și ajunge să fie adoptat de un cuplu din Australia. Ani mai târziu, el revine în India și folosește Google Earth pentru a-și regăsi familia biologică. Rămânem în India și cu The Darjeeling Limited (disponibil pe Disney+), în regia lui Wes Anderson, un film despre trei frați americani, care se reunesc după moartea tatălui lor și pleacă într-o călătorie cu trenul prin India.

Dacă destinația voastră preferată e Mexicul…

… mergem alături de personajele din Encanto (disponibil pe Disney+) în căutarea magiei. Fiecare membru al familiei Madrigal are un dar unic, cu excepția tinerei Mirabel. Când magia începe să dispară din jurul lor, Mirabel descoperă că ea ar putea fi ultima speranță pentru a salva situația. Pe de altă parte, în Roma (Netflix), regizorul Alfonso Cuarón ne poartă în anii 1970, în cartierul Roma din Mexico City, și urmărește viața unei menajere indigene pe nume Cleo, care lucrează pentru o familie de clasă mijlocie.

Ce alte destinații v-ar plăcea să pregătim pentru voi?


Citește și:

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0