Skip to content

În fiecare zi de miercuri, avem pe Pagina de Psihologie, câte un interviu (im)perfect, (in)discret și (in)vulnerabil cu oameni care îndrăznesc să ne vorbească despre ei înșiși într-o altă lumină.

Oameni care renunță la filtrele psihologice și la photoshopul sufletesc, îndrăznind să se arate pentru câteva secunde fără nicio armură – doar cu o tentă de umor și o porție sănătoasă de sinceritate.

Invitatul din această săptămână, a seriei de interviuri #Ce Nu Vreau Să Știe Lumea Despre Mine, este Amalia Enache. Absolventă a Facultății de Jurnalism din Timișoara, Amalia este cunoscută publicului larg atât ca jurnalist precum și din postura de activist în numeroase cauze și activități sociale. După trei ani petrecuți la televiziunea locală „Analog“, a ajuns în București cu gândul de a lăsa o casetă și un CV, la Resurse Umane, la ProTv, singura televiziune pe care o urmărea. Și aici a rămas, până în prezent. Îi place să danseze, să călătorească, iubește animalele, copiii și profesia. Cataloghează televiziunea drept marea ei dragoste. Pe data de 26 octombrie, va urca pe scena #EpicTalk2019, în rolul de gazdă și moderatoare a evenimentului.

Care este acel comportament repetitiv al tău, care te enervează cel mai tare?

Procrastinarea. Dar, la scară mică, m-am și împrietenit cu ea și o socot secretul pentru acea adenalină care îmi dă idei, creativitate, care mă bagă în priză. Mă enervează când tărăgănez chestiuni importante.

Dacă ai mai avea doar 24 de ore până la sfârșitul lumii, ce ai face?

Aș încerca să o salvez.

Vedeta TV din România pe care o invidiezi cel mai tare?

Eugenia Vodă, pentru că are o identitate în meserie inconfundabilă și de la care nu se abate. Și mai invidiez vedetele cu voce de cântat, mi-ar fi plăcut mult de tot să am darul acesta.

Partea corpului la care te uiți prima dată atunci când te privești în oglinda de la baie?

La ochi.

Emoția care te împovărează cel mai mult?

℗PUBLICITATE



Vinovăția. Am lucrat mult în terapie să nu o mai tot activez. Și să înteleg că nu e de fapt chiar așa cum ușor ajungeam să mă simt.

Cum reacționezi atunci când cineva te critică în online?

Depinde. Uneori ma rănește, alteori mă amuză, uneori îmi răsună o vreme în minte și mă tot gândesc unde am greșit, alteori mă lasă complet indiferentă. Dacă mă critică pentru haine, de pildă, nu mă atinge. Dacă sunt critici profesionale, sunt foarte atentă la ele, poate am ceva de învățat.

Primul gând care îți vine în minte atunci când vezi doi bărbați care se sărută?

Că se iubesc.

Dacă ai avea posibilitatea de a șterge un anumit pasaj al vieții tale, care ar fi acela?

Ar fi vreo câteva. Mi se pare că am amânat prea mult unele decizii și că perioadele acelea sunt un fel de purgatorii cărora azi nu le mai văd sensul.

Obișnuiești să te rogi sau să vorbești cu divinitatea?

Da. Să mă găndesc într-acolo, să zâmbesc cu ochii spre cer în mod special în semn de mulțumire în clipe fericite, să mă rog.

Care este acel aliment despre care știi că nu trebuie mâncat și totuși nu te poți abține?

Pâinea. Dar nu sunt totusi convinsă că nu trebuie mâncată.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0