fbpx
skip to Main Content

Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea „Babeș‑Bolyai“ din Cluj‑Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, și directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York. Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health, fiind cel mai citat psiholog din România conform analizelor scientometrice (Web of Science/Google Scholar).

Profesorul David este cel care a introdus în țară primele cursuri de psihologie pozitivă, în cadrul Școlii clujene de psihologie clinică și psihoterapie, fondată de acesta la Universitatea „Babeş‑Bolyai“; psihologia pozitivă astfel introdusă în România se înscrie în paradigma tradițională internațională (inițiată de profesorul american Martin Seligman) și se ancorează și în noile dezvoltări din domeniu, prin integrare cu abordările cognitiv‑comportamentale de tip validat științific (evidence‑based) (prin modelele de psihologie pozitivă dezvoltate de profesorii americani Albert Ellis și Aaron T. Beck).

În limba română a mai publicat: Psihologie clinică şi psihoterapie. Fundamente (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2013), Metodologia cercetării clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive și comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2012; ed a III‑a, 2017), Dezvoltare personală și socială. Eseuri și convorbiri despre viață (2014), Psihologie și tehnologie. Fundamente de roboterapie şi psihoterapie prin realitate virtuală (în colab., 2015) și Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într‑o monografie cognitiv‑experimentală (2015).

℗PUBLICITATE


De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută