Skip to content

Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea „Babeș‑Bolyai“ din Cluj‑Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, și directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York. Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health, fiind cel mai citat psiholog din România conform analizelor scientometrice (Web of Science/Google Scholar).

Profesorul David este cel care a introdus în țară primele cursuri de psihologie pozitivă, în cadrul Școlii clujene de psihologie clinică și psihoterapie, fondată de acesta la Universitatea „Babeş‑Bolyai“; psihologia pozitivă astfel introdusă în România se înscrie în paradigma tradițională internațională (inițiată de profesorul american Martin Seligman) și se ancorează și în noile dezvoltări din domeniu, prin integrare cu abordările cognitiv‑comportamentale de tip validat științific (evidence‑based) (prin modelele de psihologie pozitivă dezvoltate de profesorii americani Albert Ellis și Aaron T. Beck).

℗PUBLICITATE



În limba română a mai publicat: Psihologie clinică şi psihoterapie. Fundamente (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2013), Metodologia cercetării clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive și comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2012; ed a III‑a, 2017), Dezvoltare personală și socială. Eseuri și convorbiri despre viață (2014), Psihologie și tehnologie. Fundamente de roboterapie şi psihoterapie prin realitate virtuală (în colab., 2015) și Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într‑o monografie cognitiv‑experimentală (2015).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0