- Acest eveniment a trecut.
#EpicTalk: De calitatea relațiilor noastre depinde calitatea vieții noastre
20.10.2018 ora 10:00 – 15:00
Calitatea vieții noastre e puternic influențată de calitatea relațiilor noastre și, de aceea, Pagina de Psihologie și Mozaic Media vă invită la cel mai important eveniment de promovare a sănătății relaționale organizat în această toamnă la București.
Pentru că noi toți suntem #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, am provocat șase dintre cele mai apreciate personalități publice ale României – fiecare fiind un revoluționar în domeniul său de activitate – să ne vorbească despre ceea ce știu cel mai bine, despre ceea ce reprezintă sensul vieții lor și despre adevărurile pe care le-au descoperit prin intermediul profesiei lor.
• Andreea Esca – Despre relația dintre oameni și munca făcută cu pasiune
• Gáspár György – Despre relația dintre partenerii de cuplu
• Adrian Hădean – Despre relația cu mâncarea
• Oana Moraru – Despre relația dintre profesori și elevi
• Mirela Retegan – Despre relația dintre părinți și copiii mici
• Diana Stănculeanu – Despre relația dintre părinți și adolescenți
Cele șase discursuri #EpicTalk vor fi urmate de o conversație adevărată, purtată între Gáspár György, ceilalți cinci invitați și public, pe tema relaționării cu sine.
Evenimentul este destinat partenerilor care urmăresc să-și revigoreze relația de cuplu, părinților care intenționează să-și cultive sănătatea relației cu copiii mici sau adolescenții, adulților aflați în căutarea curajului necesar pentru a-și urma visul profesional, dar și celor care doresc să-și îmbunătățească interacțiunea cu mâncarea și tuturor celor preocupați de procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală.
Dacă și tu vrei să afli adevăratele câteva secrete despre cele mai importante relații din viața ta, te așteptăm pe 20 octombrie în sala de conferință pentru a petrece câteva ore inspiraționale în compania a șase dintre cei mai apreciați experți ai momentului în România.
Official car
Parteneri
Andreea Esca – Pentru că tema generală a Conferinței #EpicTalk este „relația cu…“, am ales să vorbesc despre cea mai lungă relație din viața mea. Cea cu profesia. O întâmplare care s-a transformat într-o relație de dragoste pasională, plină de bucurii, satisfacții, adrenalină, schimbări neașteptate. O relație care mi-a marcat definitiv viața. Suntem împreună de când aveam 19 ani. Avem ce povesti. Vă aștept! P.S. Orice întrebare va fi binevenită!
Gáspár György – Pentru mine și majoritatea oamenilor pe care-i cunosc, una dintre cele mai mari provocări relaționale este reprezentată de relația de cuplu. Acea interacțiune sufletească pe care ne-o dorim cu toții și care, totuși, este atât de dificilă pentru noi, oamenii. Despre descoperirile mele ca psihoterapeut relațional și ca bărbat, în materie de psihologie a vieții de cuplu, vă invit să purtăm o conversație adevărată, la #EpicTalk, pe 20 octombrie, la București. Va fi un maraton în care studiile clinice, poveștile terapeutice, momentele de umor și autodezvăluire își vor da întâlnire pentru a vă forma o imagine completă. Eu deja vizualizez momentul – împreună cu ceilalți speakeri, vă aștept, ca să facem din ce în ce mai mare #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia.
Adrian Hădean – Am 40 de ani. Am profitat la maximum de experiențele mele din ultimii ani și mi-am învățat bine lecțiile. Știu ce am de făcut în fiecare zi, pentru ca viața mea să fie așa cum îmi doresc și pentru a putea merge la culcare cu un zâmbet pe față. Am descoperit că pot trăi bine urmându-mi pasiunea de o viață – gătitul. Am devenit bucătar profesionist, consultant pentru restaurante și, pentru a nu pierde legătura cu scrisul, blogger. Astăzi voi vorbi despre mâncare și relația noastră cu ea. Încerc să-i ajut în felul acesta pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor, în care te pândesc mari primejdii. Pasiunea pentru gătit mi-a adus în viață unul dintre cele mai solicitante și mai frumoase proiecte la care am lucrat vreodată. Sunt recunoscător pentru asta și pentru toate lucrurile bune ori mai puțin bune pe care le văd, simt, miros și trăiesc în fiecare zi. Vă mulțumesc, pentru că sunteți azi aici și sper să vă pot oferi cât meritați!
Oana Moraru – În școala ideală, profesorul este un antrenor, un ghid, un expert al instrucției, iar elevul este un cercetător, un expert digital, un gânditor, un revoluționar al realității, un autodidact. Planificarea orelor la clasă sau a vieții de familie cere astăzi un talent de designer, de adult capabil să le acorde încredere acestor generații de copii, care știu mai bine ce anume satisface pofta lor de cunoaștere sau de comunicare. Despre cum putem ajuta la această extraordinară transformare de roluri – noi, părinții și profesorii lor crescuți în cu totul altă paradigmă – urmează să aflăm împreună: despre cei mai importanți pași, cele mai bune metode și, mai ales, despre cum redistribuim responsabilitățile în educație.
Mirela Retegan – Îi iubesc cel mai mult, pe lumea asta! Copilul meu și copiii altora sunt, pentru mine, partenerii perfecţi pentru joacă! Știu că asta îi face cei mai fericiţi. Și-atunci, îi învăţ pe părinţi cum să se joace cu ei, în orice situaţie: acasă, în mașină, la doctor, la supermarket, în tren, în avion, în staţia de autobuz, în cadă, pe plajă, în grădină… Orice spaţiu în care petreci timp cu copilul poate fi transformat în cel mai potrivit loc de joacă! Cred că toţi părinţii au știut să se joace. Doar că nu toţi reușesc să se antreneze atât cât e nevoie, pentru acest sport de performanţă numit „răbdare“. Vă invit să vă relaxaţi! Vă învăţ cum să transformaţi momentele de plictiseală și nerăbdare în momente de bucurie! Vă promit că veți pleca de la această întâlnire cu idei care vă vor plăcea mult și pe care le veți putea aplica! Plus certitudinea că e mai simplu decât pare! Cristina Bazavan mi-a spus într-o întâlnire: „Tu ești antrenor de părinţi!“ Și… așa mi-a rămas numele!
Diana Stănculeanu – Adolescența? Celebrarea noului și îmbrățișarea schimbării; implicare socială, conectare, rețea, prietenie; emoții intense, energie, vitalitate; explorare creativă, explozie de idei și concepte, inovație, gândire altfel. Sau: riscuri mari, comportamente senzaționale, impulsivitate periculoasă; izolare socială sau subjugare sub presiunea grupului; instabilitate emoțională, dramatism, victimizare; criză de identitate, dezorientare, confuzie, dezechilibru. Nevoile și așteptările părintelui? Control, supraveghere, normare, protecție, responsabilizare, respect, maturitate, asumare, realism. Nevoile și așteptările adolescentului? Autonomie, explorare, inovație, identitate de sine, intimitate, acceptare, iubire. Cum armonizăm, în relația părinte–adolescent, nevoi și așteptări atât de diferite? Cum reușim să fim aproape, cu empatie, coerență și repere sănătoase, dar în același timp departe, pentru a da spațiu de construcție unei identități noi, complet diferită de a noastră? Întrebări epice, cu răspunsuri pe măsură – în 20 octombrie.
PREȚURI ȘI BILETE
* Biletul VIP include participarea după conferință, începând cu orele 19:00, la un cocktail party cu speakerii evenimentului care va avea loc la Qreator din bd. Aviatorilor nr. 8A, București.
Parteneri media
Locația evenimentului