Skip to content

Hanya Yanagihara (n. 20 septembrie 1974) este o romancieră, editoare și scriitoare de călătorii americană. A crescut în Hawaii.

Rezident din a patra generație din Hawaii, Yanagihara s-a născut în Los Angeles, California. Tatăl ei, hematolog și oncolog Ronald Yanagihara, este din Hawaii, iar mama sa s-a născut la Seul. Yanagihara este parțial de origine japoneză pe linie maternă. În copilărie, Yanagihara s-a mutat frecvent cu familia ei, locuind în Hawaii, New York, Maryland, California și Texas. A urmat liceul Punahou din Hawaii.

℗PUBLICITATEYanagihara a spus că tatăl ei a introdus-o ​​pe când era mică în opera lui Philip Roth și în munca „scriitorilor britanici de o anumită vârstă“, precum Anita Brookner, Iris Murdoch și Barbara Pym. Despre Pym și Brookner, spune ea, „există o suspiciune a meșteșugului pe care scriitorii bărbați din generația lor nu o aveau, o contabilitate metafizică a ceea ce face de fapt pentru lume.“ Ea a spus că „scriitorii contemporani pe care îi admir cel mai mult sunt Hilary Mantel, Kazuo Ishiguro și John Banville.“

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0