Skip to content

Născută în Pomona (California), în 1981, actrița de film Jessica Marie Alba, provine dintr-un melanj divers intercultural, tatăl său fiind mexican-american, iar mama sa fiind cu origini daneze și franceze. Dat fiind faptul că este fiica unui membru al forțelor aeriene din USA, aceasta a călătorit foarte mult și a locuit atât în Mississipi, dar și în Texas, înainte de a se stabili în California.

A început să studieze actoria din adolescență fragedă (primul său rol într-un film fiind în comedia „Camp Nowhere“) și a avut un agent de la vârsta de 12 ani, în același timp, însă, nici lumea modei nu a ocolit-o, devenind un model de succes, atât pe podiumurile marilor case de modă, dar și în cadrul reclamelor publicitare. Rolul din comedia „The Secret World of Alex Mack“ a adus-o pe Alba în rolul unei fete ce dezvoltă super-puteri, însă, după lungul șir de interpretări secundare, actrița a primit rolul principal în serialul SF „Dark Angel“, în rolul unei tinere modificate genetic, ce scăpase dintr-un proiect de cercetare DNA ce a folosit copii ca subiecți de testare, film ce i-a adus, în anul 2001, și o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță dintr-o mini-serie TV, devenind, astfel, idolul adolescenților.

În 2003, apare pe marele ecran în pelicula „Honey“, în rolul unui dansatoare și coregraf hip-hop, devenind foarte populară în rândul adolescenților. Ipostazele aventuroase au fost cele apreciate de către Alba, astfel că în 2005 a jucat alături de Paul Walker și Scott Caan în filmul „Into the Blue“ interpretând rolul unui scafandru ce descoperise un avion scufundat. În 2007, revista FHM o cataloghează drept cea mai sexy femeie din lume, lucru ce i-a asigurat prezența în multe topuri ale celor mai frumoase femei din Statele Unite ale Americii.

A făcut parte din multe proiecte cinematografice, deși notorietatea acestora nu era integral recunoscută, aceasta colaborând cu regizorul Robert Rodriguez, fapt ce-i asigură apariția în filmele sale „Machete“ (2010), „Spy Kids 4: All the Time in the World“ (2011), și „Sin City: A Dame to Kill For“ (2014).

În mai 2008, Jessica Alba se căsătorește cu iubitul său, Cash Warren (pe care l-a întâlnit pe platourile filmărilor peliculei „Fantastic Four“), iar la doar o lună distanță, urmau să aibă primul copil, pe Honor Marie, în 2011 pe cel de-al doilea copil, Haven Garner, iar în 2017, pe cel de-al treilea, Hayes Warren.

Dar pentru că viața nu este numai despre copertele revistelor, sau despre covorul roșu, actrița a vorbit public, de curând, potrivit publicației The Hollywood Reporter, despre decizia de a merge, alături de fiica ei, la Conferința anuală de la Campus Media „Her Conference“, din Los Angeles, motivul fiind foarte clar, acela de a comunica mai bine cu ea și pentru a fi o mamă mai bună, astfel că terapia familială a devenit un obicei în căminul lor. Totodată, susține că sănătatea emoțională a copiilor săi este foarte importantă (dat fiind faptul că părinții ei nu au știut cum să o îndrume în acest sens), mai ales în perioada de preadolescență, cum este cazul fiicei sale, Honor.

℗PUBLICITATEJessica Alba se alătură, astfel, multor celebrități care discută deschis, uman, despre puterea terapiei, pe care o propovăduiesc cu multă empatie și curaj, subliniind valoarea conversațiilor importante cu copiii.

 

View this post on Instagram

 

Can’t believe my little handsome was less than 24 hours away from arriving a year ago. We took a hike and he let me know it was time, I ate a big spicy Thai dinner and he really let me have it, but kicked into gear around 11 pm when I was in a bath. Dad @cash_warren was asking if he should “really” pack his overnight hospital bag 🤷🏽‍♂️🎒. I just remember (whilst having contractions) driving around the parking structure- not finding the entrance and dreading the elevator ride up to admissions. As brutal as it felt in the moment, I knew our lives were going to change for the best and all of our hearts would burst open for this príncipe 🤴. #familyoffive #bestever #HayesAlbaWarren

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on

Dincolo de puterea terapiei de familie, care reprezintă un puternic liant al comunicării între membrii acesteia, în vederea soluționării conflictelor inerente oricărui cămin, Alba a avut curajul de a povesti și despre anxietățile personale, precum și despre tulburările obsesiv-compulsive de care a avut parte de-a lungul vieții, fără să ezite în a ridica la rang de soluție salvatoare meditația, aceasta fiind cea care a ajutat-o în a-și găsi pacea și liniștea sufletească.

Nu este tributară credinței și consideră că un preot nu ar avea puterea vindecătoare de a o ajuta să depășească momentele de cotitură, și nici de cealaltă parte nu crede că există o deschidere în a-și dezvălui sentimentele în fața unui străin, drept urmare, terapia de cămin este mai mult decât pertinentă și aplicabilă în orice stadiu familial.

Vedete precum Halsey, artista Ellie Goulding, Zayn Malik (One Direction), actrița Lili Reinhart, cântăreața Selena Gomez, cântăreața P!nk, și lista poate continua, au ieșit în fața publicului lor pentru a-și exprima franc problemele cu care s-au confruntat sau încă se confruntă, ca o susținere a semenilor lor ce poate traversează aceleași situații, pentru a realiza că nu suntem singuri în anumite momente și nici intangibili, iar asta ne face umani.

Latura umană este cea care unește suflete și îi face pe oameni să fie mai blânzi și mai calzi, și să se ajute, totodată, să depășească, prin conștientizare, lupta cu fricile și anxietățile proprii, precum și prin ajutor specializat. Orientarea dialectică (prin care acceptarea și schimbarea reprezintă bazele procesului terapeutic eficient) a ajuns să fie o normalitate în zilele noastre, iar alăturarea unor persoane publice ce au înțeles acest fenomen poate ajuta la integrarea importanței sănătății mintale în cadrul politicilor publice atât de necesare, în zilele noastre.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0