Skip to content

Una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an este Terapia imago: știința relațiilor, probabil cel mai complex ghid despre dinamica vieții de cuplu publicat vreodată. Cartea, semnată de creatorii metodei imago, dr. Harville Hendrix și dr. Helen LaKelly Hunt, prezintă viziunea complexă și inovativă asupra dinamicii interpersonale și face tranziția de la paradigma individuală la paradigma relațională.

Volumul, la care s-a lucrat mai bine de zece ani, îmbină partea de explicații teoretice cu recomandări amănunțite despre cum se desfășoară ședințele de terapie relațională imago. Dacă în majoritatea cărților despre vindecarea relației de cuplu se pornește de la principiile paradigmei individuale – „Fii bine cu tine, ca să fii bine în cuplu“ – , în paradigma relațională perspectiva este: „Fii bine în cuplu, ca să poți fi bine cu tine“. Noua abordare ne încurajează la o regândire de paradigmă și se bazează pe actualele descoperiri de fizică și cosmologie cuantică.

Cele patru părți ale cărții

Prima parte a cărții este o introducere în metateoria imago, autorii prezentându-ne ce implică spațiul interior și la ce se referă spațiul dintre noi. Metateoria este o viziune care oferă formă întregului, în care toate părțile se potrivesc și fără de care acestea nu ar exista. O idee excelentă, punctată de către dr. Hendrix și dr. Hunt, este aceea că niciun terapeut nu poate vedea cuplurile așa cum „sunt“ ele în realitate, din cauza subiectivității minții − totul este procesat prin filtrul interpretărilor noastre. De aceea, este atât de necesară și de utilă o metateorie.

Partea a doua este o exhaustivă introducere în teoria clinică imago și cuprinde explicații despre: creierul conectat, agenda umană, problema legăturilor fisurate, căutarea legăturii de origine, parteneriatul conștient, provocările pe care le implică dezvoltarea conexiunii. Toate acestea sunt prezentate într-un mod simplu de înțeles, pentru ca cititorul să surprindă în detaliu tapiseria complexă din spatele teoriei.

Partea a treia acordă atenție proceselor imago. Dacă v-ați dori să aflați totul despre practica și munca terapeutului imago, este musai să citiți capitolele 9, 10 și 11, acestea arătându-ne îndeaproape inclusiv cum este organizat un cabinet imago, dar și cum utilizează terapeutului dialogul imago, pentru a facilita conexiunea sigură dintre cei doi parteneri.

℗PUBLICITATEPartea a patra ne prezintă cei șase stâlpi pe care se bazează un parteneriat conștient: revizuirea relației, reluarea angajamentului, reimaginarea partenerului, eliminarea negativității, restructurarea frustrărilor și reromantizarea spațiului de cuplu.

Cartea se încheie cu un set de 32 fișe de lucru, menite să direcționeze pas cu pas fiecare exercițiu pe care terapeutul îl poate aplica în munca sa cu cuplurile.

Mesaj pentru România, de la Harville și Helen

În video-ul de mai jos, realizat în exclusivitate pentru România de către colegul nostru Gáspár György, alături de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, aceștia din urmă ne explică paradigma relațională și fizica cuantică, din culisele terapiei imago.

Cartea Terapia imago: știința relațiilor, poate fi comandată cu reducere de pe Pagina de Psihologie, și tot aici găsiți și celelalte cărți semnate de Harville și Helen.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0