Skip to content

Februarie este luna iubirii și, indiferent de vremurile ciudate pe care le trăim, indiferent dacă sărbătorești Valentine’s Day sau Dragobetele, dragostea merită să fie celebrată în fiecare zi, în toate formele sale. Și cum nu am vrut să ne prindă sărbătorile pe picior greșit, astăzi v-am pregătit un top potrivit sezonului: 20 de comedii romantice, numai bune de văzut și de… revăzut zilele acestea. 

Bridget Jones’s Diary

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la lansarea primului film din seria Bridget Jones, care este și astăzi una dintre cele mai populare și îndrăgite comedii romantice din toate timpurile. În prim-plan se află Bridget (Renée Zellweger), o tânără de 30 și ceva de ani, care se luptă cu greutatea ei, cu viciile pe care le are (da, consumul excesiv de alcool se numără printre ele) și cu pasiunea copleșitoare pe care o are față de șeful ei, charismaticul Daniel Cleaver (Hugh Grant). În același timp, familia sa încearcă să o cupleze cu Mark Darcy (Colin Firth), un avocat destul de morocănos, pe care Bridget nu-l are deloc la inimă. Asta până într-o zi, când răsturnările de situație prin care trece îi oferă o perspectivă cu totul nouă asupra bărbaților din viața sa. Primele două filme din seria Bridget Jones sunt disponibile pe Netflix. 

Set It Up

O comedie romantică ce promite hohote de râs, Set It Up ne face cunoștință cu Harper (Zoey Deutch) și Charlie (Glen Powell), doi asistenți workaholici, care își trăiesc viețile fiind întotdeauna la dispoziția șefilor malefici. Într-o zi, însă, își dau seama că nu mai pot continua în felul acesta, așa că pun la cale un plan neașteptat pentru a-i face pe șefii lor să se cupleze, în speranța că, astfel, vor avea și ei o existență mai liniștită la locul de muncă. Filmul e disponibil pe Netflix. 

The Big Sick

Una dintre cele mai simpatice comedii romantice din ultimii ani, The Big Sick urmărește povestea tumultoasă dintre Kumail (Kumail Nanjiani) și Emily (Zoe Kazan), doi tineri care se cunosc la un show de stand up comedy. La început, relația lor decurge perfect, însă la scurtă vreme, Emily ajunge în spital, în comă indusă, iar Kamail trebuie să găsească o cale de a gestiona jobul de comedian, durerea cauzată de boala iubitei sale și presiunile familiei lui de musulmani, care încearcă să îi găsească o parteneră pe placul lor. The Big Sick e disponibil pe Amazon Prime. 

Notting Hill

Dor de o comedie clasică? Ei bine, Notting Hill e un film numai bun de revăzut pentru o doză considerabilă de umor, la care se adaugă multe, multe complicații. William Thacker (Hugh Grant) este un librar singuratic din Notting Hill. Anna Scott (Julia Roberts) este o actriță americană de mare succes, care ajunge în Londra pentru un proiect. La prima vedere, nu au nimic în comun. Lumile lor sunt complet opuse. Și, totuși, întâlnirea lor total accidentală din librăria lui Will are urmări de-a dreptul surprinzătoare pentru amândoi. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Pretty Woman

„Regina“ neîncoronată a comediilor romantice este Pretty Woman, fără doar și poate, hitul anilor 1990. Julia Roberts joacă rolul lui Vivian Ward, o escortă de la Hollywood, care acceptă propunerea a fi însoțitoarea lui Edward Lewis (Richard Gere), un om de afaceri de succes, la câteva evenimente la care acesta are nevoie de o parteneră. Însă în scurt timp, pactul lor ia o turnură neașteptată.

You’ve Got Mail

Nora Ephron este regizoarea acestei comedii romantice cu Tom Hanks și Meg Ryan în rolurile a doi îndrăgostiți care se cunosc pe Internet și care se înțeleg de minune. Ce nu știe niciunul dintre ei este că el este un magnat al supermarketurilor, care face tot posibilul să falimenteze mica ei afacere, un magazin independent. Filmul e disponibil pe Netflix..

Crazy Stupid Love

După ce află că soția l-a înșelat și își dorește să divorțeze, Cal (Steve Carell) simte că întreaga sa viață a fost o minciună. Hotărât să facă o schimbare în ceea ce privește comportamentul și aspectul lui, acesta începe să aplice sfaturile lui Jacob (Ryan Gosling), noul său amic, un expert al jocurilor seducției, căruia femeile nu îi pot rezista. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Breakfast at Tiffany’s

În New York-ul anilor 1960, Holly Golightly (Audrey Hepburn) este o tânără fascinantă și extravagantă, care își trăiește viața la intensitate maximă, bucurându-se de compania bărbaților bogați și de lucrurile pe care aceștia i le oferă. Planurile ei se schimbă radical în momentul în care își cunoaște noul vecin, un tânăr scriitor aspirant, pe nume Paul Varjak (Gregory Peck). Filmul e disponibil pe HBO GO.

How to Lose a Guy in 10 Days

Benjamin Barry (Matthew McConaughey) lucrează în publicitate și, pentru a obține o campanie, pune pariu cu șeful său că poate face o femeie să se îndrăgostească de el în doar zece zile. La polul opus este Andie Anderson (Kate Hudson), o jurnalistă care trebuie să scrie un material despre greșelile pe care le poate face o femeie într-o relație și despre cum acestea pot duce la despărțirea de partener în numai zece zile. Când drumurile li se intersectează, misiunile lor secrete au urmări total neașteptate. Filmul e disponibil pe HBO GO.

About a Boy

Hugh Grant este protagonistul acestui rom-com despre un bărbat care trăiește confortabil din banii tatălui său, un playboy care bifează cucerire după cucerire, distracție după distracție, fără să se gândească la nimic altceva. Însă după ce îl cunoaște pe Marcus (Nicholas Hoult), un puști de numai opt ani extrem de inteligent și înțelept, felul său de a gândi suferă o transformare majoră. Filmul e disponibil pe Netflix. 

℗PUBLICITATEWhat Happens in Vegas

Doi străini, Jack (Ashton Kutcher) și Joy (Cameron Diaz), se trezesc căsătoriți după o noapte nebună în Las Vegas și sunt nevoiți să rămână împreună câteva luni, în ciuda faptului că nu înțeleg deloc, doar pentru a pune mâna pe un jackpot uriaș. Filmul e disponibil pe Amazon Prime. 

Just Friends

Au trecut ani buni de la terminarea liceului, o perioadă nu tocmai glorioasă pentru Chris Brander (Ryan Reynolds), acum un bărbat cu o carieră de succes în industria muzicală, care, pe deasupra, arată și foarte bine, fiind un cuceritor fără pereche. În momentul în care acesta revine în orașul natal pentru a petrece Crăciunul cu familia, o reîntâlnește pe Jamie Palamino (Amy Smart), fata de care a fost întotdeauna îndrăgostit și pentru care încă are sentimente. Filmul este disponibil pe Netflix.

My Best Friend’s Wedding

După ce prietenul său cel mai bun o anunță că se pregătește să se însoare, Julianne Potter (Julia Roberts) își dă seama că e îndrăgostită de el și pune la cale un plan viclean pentru a-i sabota nunta și relația. Filmul este disponibil pe Netflix.

Life As We Know It

După o întâlnire care a decurs dezastruos, Holly (Katherine Heigl) și Eric (Josh Duhamel) se detestă acum reciproc și nimic nu pare să îi ajute să ajungă la un numitor comun. Însă o tragedie îi unește mai mult ca niciodată: după moartea celor mai buni prieteni ai lor, cei doi trebuie să facă pace pentru a se ocupa împreună de fiica acestora, Sophie, care a rămas orfană. Filmul e disponibil pe Netflix. 

No Strings Attached

La prima vedere, Emma (Natalie Portman) și Adam (Ashton Kutcher) sunt fericiți cu relația lor fără obligații, care le permite să fie împreună atunci când vor, dar și să se bucure de libertatea mult dorită. Însă planul lor se complică în momentul în care în scenă își fac apariția acele mici complicații numite… „sentimente“. Filmul e disponibil pe Netflix.

Two Weeks Notice

Filmul îl are în prim-plan pe George Wade (Hugh Grant), un playboy milionar a cărui companie, Wade Corporation, este în plină ascensiune. La polul opus se află Lucy Kelson (Sandra Bullock), o avocată serioasă, implicată în problemele de mediu. Cei doi ajung să lucreze împreună, spre disperarea lui Lucy, care este exasperată de comportamentul iresponsabil al lui George. Two Weeks Notice e disponibil pe Netflix. 

Forgetting Sarah Marshall

După ce este părăsit de iubita lui, Sarah Marshall (Kristen Bell), căruia a încercat întotdeauna să îi ofere tot ce și-a dorit, Peter pleacă în vacanță în Hawaii pentru a trece peste despărțire. Însă odată ajuns aici, își dă seama că este cazat la același hotel ca Sarah și noul ei partener și că excursia lui va fi mult mai dificilă decât își imagina. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Home Again

După divorț, Alice (Reese Witherspoon) se mută înapoi în Los Angeles, orașul ei natal, alături de fiicele sale. La scurtă vreme, ea întâlnește trei tineri care vor să dea lovitura în industria filmului și care au nevoie disperată de un loc temporar în care să stea. Alice îi ia la ea acasă și începe să se obișnuiască tot mai mult cu noua ei „familie“ neconvențională. Filmul e disponibil pe Netflix. 

How Do You Know

Paul Rudd, Owen Wilson și Reese Witherspoon sunt protagoniștii unui rom-com despre un triunghi amoros foarte întortocheat. Filmul e disponibil pe Netflix.

Made of Honor

Tom (Patrick Dempsey) este absolut dependent de Hannah (Michelle Monaghan), cea mai bună prietenă a lui, fără de care nu crede că se poate descurca în viață. În momentul în care aceasta pleacă pentru câteva săptămâni în Scoția, el realizează că, de fapt, e îndrăgostit de ea și vrea să îi spună cât de curând. Însă planul lui nu decurge deloc așa cum își imagina, pentru că, între timp, Hannah s-a logodit cu un scoțian. Filmul e disponibil pe Netflix.

© Credit foto: outnow.ch

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0