Skip to content

Vivek H. Murthy a fost cel de-al 19-lea șef al Serviciului Federal de Sănătate Publică din Statele Unite, fiind numit în funcție de Președintele Barack Obama și continuând inclusiv azi acest rol, sub conducerea lui Biden. Dr. Murthy e recunoscut pentru a fi lansat, în timpul mandatului său, campania TurnTheTide: o mișcare amplă printre profesioniștii din domeniul sănătății, pentru a aborda criza opioidelor din țară. De asemenea, în timpul funcției sale a publicat și primul raport despre alcool, droguri și starea de sănătate, solicitând acces extins la prevenție și tratament, precum și recunoașterea dependenței ca boală cronică, și nu ca pe o problemă de caracter.

Murthy este cofondator pentru o serie întreagă de organizații: VISIONS – un program de educație despre HIV / SIDA, din India; Swasthya – o inițiativă comunitară în domeniul sănătății din zona rurală a Indiei, prin care femeile sunt instruite să devină facilitatori și educatori în materie de servicii de sănătate; TrialNetworks – o companie de software; dar și programul Doctors for America – o comunitate ce însumează peste 15.000 de doctori și studenți la medicină care asigură servicii medicale de calitate și accesibile pentru întreaga populație.

℗PUBLICITATEMurthy a făcut facultatea la Harvard și doctoratul la Yale. Și-a făcut practica de rezidențiat în medicină internă la Brigham and Women’s Hospital, din Boston, iar apoi s-a afiliat Facultății de Medicină de la Harvard. Cercetările lui s-au concentrat pe dezvoltarea vaccinurilor și, mai târziu, acesta a urmărit angrenarea femeilor și a minorităților în studiile sale clinice.

În prezent, locuiește în Washington, D.C., împreună cu soția și cei doi copii ai lor.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0