Skip to content

Alois Gherguț este profesor universitar, director al Departamentului de Științe ale Educației, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, conducător de doctorat și coordonator al unui program de masterat în psihopedagogie specială. Membru în numeroase comisii de specialitate, coordonator, consultant sau membru în cadrul unor proiecte și programe naționale și internaționale.

℗PUBLICITATEA publicat peste 20 de volume și aproximativ 200 de studii și articole referitoare la psihopedagogia persoanelor cu cerințe speciale, educația incluzivă, designul programelor de terapie și intervenție psihopedagogică, managementul serviciilor sociale, consilierea psihopedagogică, management educațional ș.a. Dintre cele mai reprezentative volume publicate, amintim: Management general și strategic în educație. Ghid practic (2007), Evaluare și intervenție psihopedagogică. Terapii educaționale, recuperatorii și compensatorii (2011), Educația incluzivă și pedagogia diversității (2016), Educația specială. Ghid metodologic (coordonator, 2016), Managementul instituțiilor și serviciilor pentru persoane cu cerințe speciale (2018), Educația incluzivă. Ghid metodologic (în colaborare, 2019), Cuvântul și condiția umană. Reflecții, proiecții și regăsiri (2019), Psihopedagogie specială. Fundamente teoretice și perspective practice (2023).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0