Skip to content

Eckhart Tolle s-a născut sub numele de Ulrich Leonard Tolle lângă Dortmund, în Germania anului 1948. Tolle explică copilăria sa ca fiind una nefericită: părinții săi erau într-o continuă luptă, în final ei luând-o pe drumuri separate. La 13 ani el s-a mutat în Spania cu tatăl său și pe parcursul copilăriei, spune el, s-a simțit ca un străin la școală.

În Germania și-a petrecut copilăria jucându-se în clădiri distruse de bombe din timpul celui de- al Doilea Război Mondial, ce îi aminteau constant de norii negri ce îl înconjurau. Când s-a mutat cu tatăl său, Tolle a început să studieze acasă literatura, limbile străine și astronomia.

Pe când avea 15 ani citise deja numeroase cărți scrise de Joseph Anton Schneiderfranken, autor german cunoscut în mediul poetic și de teosofie. La 19 ani decide să se mute în Anglia unde predă limba germană și spaniola. Începe acum să aibă dese depresii, trăind dese sentimente de anxietate și frică, ce îl conduc să caute răspunsuri legate de viața sa.

Se decide să caute răspunsurile la întrebările pe care le are prin studierea filozofiei, literaturii și psihologiei la vârsta de 22 de ani. A absolvit și a primit o bursă după absolvire, pe care a început-o în 1977, însă la care a renunțat ulterior.

℗PUBLICITATEEckhart Tolle relatează o experiență care și-a pus amprenta pe viața lui pe când avea 29 de ani (în 1977). El spune că într-o noapte a avut o trăire care l-a transformat:

„Nu am putut să mai trăiesc cu mine. Iar din asta se ridica o întrebare fără un răspuns: cine este eul care nu poate trăi cu sinele? Ce reprezintă sinele? M-am simțit atras într-un vid! Nu am știut atunci că ce s-a întâmplat cu adevărat era de fapt prăbușirea sinelui făurit de minte, cu apăsarea sa, cu problemele sale, ce trăiesc între trecutul nesatisfăcător și viitorul înfricoșător. S-a dizolvat. În dimineața următoare m-am trezit și totul era atât de pașnic. Pacea era prezentă pentru că nu exista niciun sine. Doar prezența sau «ființa» ce doar observa și privea.“

Exact după acest moment el și-a început cariera de scriitor. De asemenea, atunci și-a schimbat și numele. Majoritatea cărților scrise de Eckhart Tolle se concentrează pe învățături spirituale.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0