Skip to content

Considerat, alături de Haruki Murakami, unul dintre cei mai importanți scriitori japonezi contemporani, Ryū Murakami s‑a născut în 1952 în orașul Sasebo, prefectura Nagasaki. În timpul liceului a fost baterist într‑o formație rock. A urmat cursurile Facultății de Artă Musashino. A participat la un concurs literar pentru tinerii scriitori cu romanul Albastru nemărginit, aproape transparent. Publicat în 1976 și distins cu prestigioasele premii literare japoneze Gunzō și Akutagawa, acesta a cunoscut un succes imens, fiind vândut în peste un milion de exemplare. 

Ryū Murakami a publicat peste douăzeci de cărți, printre care Copii de aruncat (1980, pentru care a primit premiul Noma), 69 (1987), Topaz (povestiri, 1988), Cinemateca lui Ryū Murakami (1995), Piercing, Audiția (1997), În supa miso (1997, pentru care i s‑a decernat premiul Yomiuri), Hituri celebre din epoca Showa.

℗PUBLICITATEEste, de asemenea, un apreciat regizor, printre filmele sale numărându‑se Albastru nemărginit, aproape transparent și Tokyo Decadence. Ecranizarea romanului Audiția, în regia lui Takashi Miike, s‑a bucurat de succes la festivalurile de film din Europa și America.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0