Skip to content

Sally Rooney (născută la 20 februarie 1991) este un autor și scenarist irlandez. Romanul ei de debut, Conversații cu prieteni, a fost publicat în 2017. A fost urmat de Oameni normali în 2018. Aceasta a fost adaptată într-un serial TV din 2020.

Rooney s-a născut în Castlebar, Mayo, în 1991 și a crescut acolo. Tatăl ei a lucrat pentru Telecom Éireann, iar mama ei a condus un centru de artă. Rooney are un frate mai mare și o soră mai mică. A studiat engleza la Trinity College Dublin (TCD), unde a fost aleasă savant în 2011. A început (dar nu a finalizat) o diplomă de master în politică acolo, absolvind o diplomă în literatură americană și un masterat în 2013. Rooney se descrie ca fiind marxistă.

℗PUBLICITATECa student al Universitâții Trinity College Dublin, Rooney s-a făcut remarcată la circuitul european, fiind cea mai importantă persoană de la Campionatele Europene de Dezbateri din 2013, scriind ulterior despre această experiență. Înainte de a deveni scriitoare, a lucrat într-un restaurant având rol administrativ. Locuiește în Dublin.

Rooney și-a finalizat primul roman – pe care l-a descris ca „gunoi absolut“ – la vârsta de 15 ani.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0