Skip to content

Dacă e februarie, e luna în care discutăm mai mult ca niciodată despre relații. Și nu, nu doar despre cele romantice, ci despre tot spectrul interacțiunilor umane și despre toate dimensiunile acestora. Iar dacă avem și o poveste interesantă de la care să începem dezbaterea, cu atât mai bine!

Prin urmare, în cele ce urmează deschidem lista recomandărilor din februarie cu un top dedicat celor mai bune seriale despre relații. Am ales 12 titluri premiate, apreciate atât de critici, cât și de publicul larg, mai noi sau mai vechi, care abordează legăturile interumane în toată complexitatea lor.

Normal People

O miniserie superbă care are la bază romanul omonim scris de Sally Rooney, Normal People, și care explorează emoțiile, fricile, sentimentele complicate și, adesea, contradictorii cu care se confruntă doi oameni atunci când se iubesc. În prim-plan sunt Marianne (Daisy Edgar-Jones) și Connell (Paul Mescal), doi tineri care învață în același liceu și care, în ciuda faptului că au personalități total opuse, ajung să se îndrăgostească nebunește unul de celălalt. Pe măsură ce timpul trece, iar ei cresc și se maturizează, relația lor suferă transformări care le schimbă complet evoluția. Serailul este disponibil pe HBO Max.

Modern Love

Cu o distribuție impresionantă, care îi include pe Anne Hathaway, Dev Patel, Andrew Scott și Kit Harington, printre alții, Modern Love este ecranizarea rubricii cu același nume din New York Times, o secțiune care adună istorii despre relații în toată diversitatea lor. Fiecare episod din cele două sezoane are un scenariu individual, o poveste care îmbină dragostea și suferința. Disponibil pe Amazon Prime.

New Girl

Un sitcom clasic disponibil pe Disney+, New Girl o are în prim-plan pe Jess (Zooey Deschanel), o tânără care, după o despărțire complicată, ajunge să se mute într-un apartament cu trei bărbați singuri. Deși la început dinamica lor pare neobișnuită, în cele din urmă ei ajung să formeze cel mai simpatic grup de prieteni și să se susțină reciproc, la bine și la greu.

Firefly Lane

O poveste despre o prietenie presărată cu numeroase suișuri și coborâșuri, Firefly Lane ne face cunoștință cu Tully (Katherine Heigl) și Kate (Sarah Chalke), care sunt cele mai bune prietene încă din copilărie, de când s-au cunoscut pe Aleea cu licurici. Fiecare dintre ele se confruntă cu propriile probleme, drame, neajunsuri, eșecuri, însă legătura lor le ține de fiecare dată pe linia de plutire. Filmul este disponibil pe Netflix.

This Is Us

Creat de Dan Fogelman, This Is Us este probabil cel mai frumos serial despre viața de familie exact așa cum este ea, cu bune și cu rele. Povestea se învârte în jurul membrilor familiei Pearson, surprinși în toate etapele vieții lor, cu toate dramele, greutățile și momentele frumoase care apar pe parcurs. Din distribuția serialului fac parte Mandy Moore, Milo Ventimiglia, Justin Hartley, Sterling K. Brown, printre alții. Serialul e disponibil pe Disney+ sau Amazon Prime.

℗PUBLICITATESex and the City

Da, știm că sunt 99,9% șanse să fi văzut deja Sex and the City, să știi aproape toate citatele lui Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) și să fii la curent cu toate dramele prin care trec cele patru prietene. Dar cum ar fi să revezi acum, cu gândirea din prezent, acest serial care prezintă o viață la care am aspirat adesea? Ce spui de această temă? Disponibil pe HBO Max.

Gilmore Girls

Ne e tare dor de aventurile celui mai tare duo mamă-fiică: Rory (Alexis Bledel) și Lorelai Gilmore (Lauren Graham). Încercând să își mențină independența față de familia sa, în ciuda faptului că este o mamă tânără și singură, Lorelai se mută cu fiica sa în Stars Hollow, un orășel de poveste, în care găsesc o comunitate extraordinară. Disponibil pe Netflix.

Sex Education

Unul dintre cele mai apreciate hituri Netflix, Sex Education explorează toate tipurile de relații: cele de familie, iubirile adolescentine, iubirile mature, intimitatea, relațiile dintre profesori și elevi și nu numai. În prim-plan se află Otis Milburn (Asa Butterfield), un licean introvert, care, folosindu-se de cunoștințele învățate de la mama sa, sexolog de profesie, fondează în școala sa o clinică de terapie sexuală. Deși funcționează în secret, clinica adună rapid clienți, adolescenți confuzi, dornici să își înțeleagă și să își exploreze sexualitatea. 

Love

Un serial romantic ce analizează relațiile atât din perspectiva feminină, cât și din perspectiva masculină, Love îi are în prim-plan pe Gus (Paul Rust) și pe Mickey (Gillian Jacobs). Încercând să iasă din zona lor de confort, cei doi învață împreună ce înseamnă iubirea, angajamentul, intimitatea și alte lucruri cu care nu se simțeau tocmai confortabil. Disponibil pe Netflix.

Big Little Lies

Ecranizare a bestsellerului omonim semnat de Liane Moriarty, Big Little Lies este un serial-thriller care analizează modul în care se sudează cele mai atipice relații de prietenie atunci când intervine la mijloc un secret tulburător. Acțiunea gravitează în jurul celor trei personaje principale, Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon), femeia care este întotdeauna la curent cu ultimele bârfe, Celeste Wright (Nicole Kidman), cea mai bună prietenă a lui Madeline, o fostă avocată cu căsnicie aparent ideală, și Jane Chapman (Shailene Woodley), o mamă singură, cu un trecut traumatizant. Disponibil pe HBO Max.

Grace & Frankie

Poți să îți schimbi viața chiar dacă ai trecut de o anumită vârstă? Grace (Jane Fonda) și Frankie (Lily Tomlin) ne demonstrează că da, este posibil. Deși aveau planuri mari pentru viața de după ieșirea la pensie, cele două se trezesc cu întreaga existență dată peste cap atunci când soții lor le anunță că le părăsesc… pentru că vor să fie împreună și să se căsătorească. Puse în fața faptului împlinit, Grace și Frankie formează o alianță atipică și învață să facă față provocărilor unui viitor incert. Disponibil pe Netflix.

My Brilliant Friend

Inspirat de Tetralogia napolitană scrisă de Elena Ferrante, serialul explorează prietenia dintre Lila (Gaia Girace) și Elena (Margherita Mazzucco), două copile care duc o viață plină de greutăți într-un cartier mărginaș din Napoli, un univers în care Camorra, mafia locală, face legea la fiecare pas, iar violența, sărăcia și scandalurile sunt la ordinea zilei. În ciuda tuturor obstacolelor, cele două încearcă să își depășească limitele și condiția, chiar dacă metodele alese de fiecare sunt complet diferite. Disponibil pe HBO Max.

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0