Skip to content

Cine ești este infinit mai important decât ceea ce știi sau ceea ce vrei să fii. – Brené Brown

Când am citit această frază, parcă s-a aprins un beculeț în mintea mea și, deodată, am devenit foarte atentă – lucidă, aș putea spune – la acest adevăr, expus atât de simplu și frumos. Contemplând și meditând la această frază, am realizat că, dacă ne amintim de valoarea pe care am avut-o dintotdeauna, vom reuși să trăim starea de bucurie, fericire, împlinire și evoluție.

Așa că vă invit să conștientizați valoarea de sine ca fiind o realitate a ființei noastre, iar această conștientizare ne va ajuta să trăim viața din plin, cu inima ușoară.

Pentru asta, am găsit câteva metode, pe care le aplic personal de ceva timp – și multe s-au schimbat în interiorul și în realitatea mea.

Vă recomand să vă luați timp, în următoarele 6 luni, pentru a lucra asupra valorii de sine. O metodă sinplă pe care o puteți folosi este tehnica afirmațiilor. Ea presupune să repetați de 21 de ori pe zi – cu concentrare – următoarele 3 afirmații, legate de conștientizarea și acceptarea valorii de sine:

  1. Merit să fiu iubit(ă).
  2. Sunt suficient de bun(ă) ca să trăiesc o viață deplină.
  3. Sunt o parte importantă din Univers.

O altă metodă pe care o puteți folosi este aceea de a scrie aceste afirmații pe telefon, pe calculator, pe stikere lipite de birou, în mașină, pe oglinda din baie, pe întrerupătorul camerei în care stați sau oriunde altundeva se întâmplă să priviți frecvent, astfel încât să le repetați mental de foarte multe ori pe zi.

Acest exercițiu vă va ajuta să acceptați că sunteți infinit mai importanți decât ceea ce vreți să fiți. Este foarte bine să ne creăm obiective, planuri de dezvoltare și creștere; dar este infinit mai important să le putem trăi conștient și să ne bucurăm de ce am realizat. Fără valoare de sine, vom face din ce în ce mai multe – și tot nefericiți, obosiți și mâhniți vom fi.

Ne întoarcem la ceea ce se întâmplă, dacă aplicăm tehnica afirmațiilor de mai sus.

În momentul în care generați un gând stabil din aceste afirmații, în creierul vostru se vor realiza niște conexiuni neuronale care-i vor transmite sistemului limbic (cel care dă comenzile pentru secreția de neurotransmițători, neuromodulatori, hormoni) această informație: că sunteți buni și meritați să trăiți o viață deplină.

℗PUBLICITATECând reușiți să acceptați că sunteți valoare de sine și că aceasta este un drept înnăscut, în creierul vostru se manifestă două fenomene: unul, la nivel neurologic, și altul, la nivel vibrațional.

La nivel neurologic, acceptarea amplifică receptorii sinapselor, astfel încât acestea creează noi conexiuni neuronale (ce reprezintă garanția faptului că veți manifesta valoarea de sine).

La nivel vibrațional, acceptarea schimbă lungimea de undă a creierului, aducându-l pe o frecvență superioară, astfel încât să ajungeți la starea de prezență.

Fenomenele expuse mai sus creează chimismul creierului – care ne face să fim atenți, motivați, lucizi (observatori), bucuroși, hotărâți etc.

Astfel, în timp, deciziile pe care le veți lua și stările pe care le veți avea vor fi guvernate de aceste credințe noi, implementate prin disciplină și lucrul conștient cu mintea voastră, și vor fi manifestate prin stările descrise anterior.

Aceste transformări – de la nivel conștient (mental) până la nivel subconștient (atitudinal) – vor determina apariția acelor experiențe și situații prin intermediul cărora veți putea să trăiți o viață deplină, extraordinară, remarcabilă și să vă manifestați valoarea din sine în materialitate, adică în mediul înconjurător.

Spor la lucrul cu voi înșivă și amintiți-vă că sunteți valoare de sine!
Cu drag, din cunoaștere și iubire, pentru cunoaștere și împlinire…

Psiholog Clinician Principal, Formator și Trainer, autor a 10 cărți de dezvoltare personală prin viziunea psihologiei cuantice și a patru cursuri de dezvoltare personală și spirituală. Fondatoarea Clinicii Holisterapia este doctorand în ultimul an la Universitatea Ion Creangă din Chișinău.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0