Skip to content

O nouă serie de conferințe BabyCare le vine în ajutor părinților care au multe întrebări și puține răspunsuri corecte. Episoadele, difuzate pe paginile de Facebook Mozaic Media și Pagina de Psihologie tratează subiecte de interes pentru viitoarele mame și părinții începători, care primesc sfaturi direct de la specialiștii invitați. Iată care sunt temele abordate la BabyCare.

Analizele în sarcină: primul consult e cel mai important

Primul consult din timpul sarcinii este și cel mai important. Medicul ginecolog face anamneza pacientei, discută despre istoricul ei medical și identifică potențiale elemente de risc pentru sarcină. Ecografia efectuată atunci stabilește dacă sarcina este viabilă. 95% dintre sarcinile care se pierd se pierd înainte de săptămâna 8 – explică dr. Silviu Iștoc în acest episod BabyCare dedicat analizelor din timpul sarcinii și susținut de Sideral Folic și Medicover. Află de la medicul ginecolog care sunt analizele pe care trebuie să le faci în timpul săptămânilor de sarcină, pentru a te asigura că aduci pe lume un bebeluș perfect sănătos!

Constipația: marea problemă a celor mici

Scaunele bebelușului sunt analizate cu mare anxietate de către mămicile începătoare, care se întreabă deseori ce este normal și ce nu. Dr. Iulia Țincu, medic primar pediatru, specialist în gastroenterologie pediatrică și doctor în medicină, explică în acest episod BabyCare care sunt limitele normalului în privința scaunelor bebelușului și când trebuie să ne adresăm specialistului. Sugarul alimentat cu lapte matern poate elimina de la 5-7 scaune pe zi după fiecare repriză de alăptat, până la un scaun la 1-3 zile și să se încadreze în continuare în limitele normalului – spune medicul. Pe măsură ce alimentația este îmbogățită și începe diversificarea, apar modificări și în privința scaunelor eliminate de cel mic – explică dr. Țincu în acest episod BabyCare, susținut de Prunișor, 4Lax, Ciocolax, care tratează și o mare problemă a celor mici: constipația.

Cum ne ajută probioticele

Cel de-al treilea episod difuzat în seria BabyCare o are invitată tot pe doamna doctor Iulia Țincu, care ne vorbește, de această dată, despre probiotice și importanța lor. În ultimii 10 ani există multiple studii, demonstrații științifice despre ce înseamnă momentul în care la nivelul organismului, aflat în dezvoltare, lipsesc anumite bacterii intestinale și care sunt efectele benefice în momentul în care introducem în corp aceste microorganisme. Testele din ce în ce mai specifice din ultimii ani evaluează starea microorganismelor de la nivel digestiv, care influențează sănătatea microbiotei – explică dr. Iulia Țincu în episodul BabyCare care explică în detaliu efectele probioticelor, susținut de Eubiotic.

E viroză?

Sunt 3 mari simptome care caracterizează un episod de viroză respiratorie la copilul mic și anume tusea, obstrucția nazală cu secreții vâscoase sau apoase și febra. Aceasta din urmă nu este prezentă obligatoriu în toate episoadele de viroză, însă tusea și secrețiile nazale pot persista multă vreme după episodul acut de îmbolnăvire – explică medicul Victor Miron în episod BabyCare care tratează subiectul infecțiilor respiratorii. Urmărește acest episod, susținut de Nazosept.

℗PUBLICITATE



Cum îngrijești bebelușul cu dermatită atopică

Aproximativ 10% dintre bebelușii din România sunt diagnosticați cu dermatită atopică – explică medicul primar dermato-venerolog Diana Plăcintescu într-un nou episod BabyCare. Pielea uscată nu este un criteriu suficient pentru diagnosticarea cu dermatită atopică. Medicul ia în considerare înroșirea, aspectul zemuit (apariția unor mici bășicuțe umede, în fazele acute, care, apoi, se transformă în cruste) și pruritul (senzația de mâncărime). Medicul explică în detaliu care este rutina de îngrijire pentru pielea atopică și cum se poate îmblânzi starea de disconfort pe care o resimte un bebeluș care suferă de dermatită atopică. Urmărește episodul având-o ca invitată pe doamna doctor Diana Plăcintescu și susținut de Bioderma și Eubiotic.

Anemia feriprivă – cum o previi, cum o tratezi

Dr. Anca Coliță, medic primar hematologie pediatrică, abordează în ultimul episod din seria BabyCare subiectul anemiei feriprive. O carență a fierului înregistrată la vârste mici poate determina efecte secundare ireversibile – avertizează medicul, care le explică părinților care sunt semnalele care indică o anemie feriprivă, ce îi afectează cel mai mult pe copiii cu vârsta între 9 -24 de luni.

Dr. Coliță vorbește în acest episod BabyCare și despre profilaxia anemiei feriprive care trebuie să înceapă, de fapt, cu o monitorizare corectă a mamei, pentru că rezervele de fier ale bebelușului se constituie în ultimele 2 luni de sarcină.

Poți urmări episodul BabyCare având-o invitată pe dr. Anca Coliță. Episod susținut de Sideral picături, Sideral active și Sideral Folic.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0