Skip to content

Diana Stănculeanu este psihoterapeut cognitiv-comportamental, specializat în psihoterapia copilului și adolescentului; este, de asemenea, formator în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și formator invitat în alte școli de psihoterapie din România.

Cu ce ai vrea să rămâi în amintirea oamenilor?

Cu intenția de a face bine.

Locul din lume în care te simți cel mai în siguranță?

Alături de soțul meu, indiferent de locația geografică.

Cine sau ce te inspiră în munca ta?

Copiii și părinții lor.

Cum arată o seară de sâmbătă „perfectă“ pentru tine?

Ingredientele-cheie: acasă, Ion (soțul meu) lângă mine, o cutie de înghețată cu caramel sărat, la care se adaugă unul sau mai multe din următoarele: carte, film, muzică.

Melodia ta preferată…

Am câteva zeci de melodii pe care le-aș putea asculta oricând, oricât. Să alegem una, de dragul interviului… Alexandru Andrieș, „Cea mai frumoasă zi“.

Trei lucruri fără de care nu-ți poți imagina viața:

Cafea, cărți, muzică.

Persoana cu care ți-ai dori să bei o cafea (și cu care nu ai mai băut până acum)?

Oricare dintre soții Obama.

Obiceiul din copilărie la care nu ai putut să renunți…

Mănânc în continuare cu un picior așezat sub mine, ca atunci când eram mică. De asemenea, îmi place să fiu mângâiată pe un umăr, înainte să adorm – așa cum o făcea mama.

Obiectul din copilărie pe care-l mai ai și acum…

Probabil, dacă aș căuta bine în casa bunicii, aș găsi cartea copilăriei mele, Moș Bărbuță la Polul Nord. Am încă, de asemenea, casetele cu muzică din adolescență.

Cu care dintre marii psihologi ai lumii ți-ar plăcea să ai un brunch?

Michael Thompson sau Daniel Siegel.

Care este coșmarul care te sperie cel mai tare?

℗PUBLICITATE



Același care mă bântuie de ani de zile: este noapte, sunt într-un cartier părăsit, sunt urmărită cu intenția de a mi se face rău; mă trezesc întotdeauna înțepenită de frică, exact în momentul în care unul dintre urmăritorii mei urmează să mă prindă.

Cartea pe care ai recitit-o de cele mai multe ori…

Este o carte a adolescenței mele, Maria și marea, scrisă de Radu Tudoran. Era în biblioteca bunicii, așa că am citit-o în fiecare vacanță de vară, între 14 și 19 ani. Parcă nu era vacanță, până ce nu deschideam, din nou, această carte.

Care este cel mai mare mit în meseria ta (psihologia și psihoterapia)?

Că este suficient să vrei, ca să și poți.

Cea mai importantă calitate, pentru cineva din domeniul tău de activitate, este…

Hai să fie trei: empatia, flexibilitatea și dragul de oameni.

Ultimul serial care ți-a răpit timpul cel mai mult…

„Babylon Berlin“. Am văzut ambele sezoane în câteva zile. De altfel, nopțile dedicate serialelor reprezintă marea plăcere vinovată, în casa noastră.

Cel mai romantic lucru pe care un băiat îl poate face pentru o fată?

Să-i ofere flori într-o zi fără semnificație; să dea mai tare volumul la radio, doar pentru că este difuzată piesa ei preferată; să-i aducă ceașca cu cafea în vârful patului, sâmbătă dimineața (adică mai spre prânz); s-o țină de mână până adoarme și s-o învelească noaptea când se dezvelește… Lista e lungă, dar interviul este la minut.

Cel mai bun sfat despre relații pe care l-ai primit vreodată?

Păstrează tot timpul deschise și mintea și inima.

O rezoluție pentru 2019…

Să învăț să gătesc.

Cum crezi că a decurs acest interviu?

Rapid.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0