Skip to content

Daniel J. Siegel și-a primit diploma în medicină de la Universitatea Harvard și a urmat cursurile postuniversitare la UCLA, cu specializare în pediatrie și psihiatria copilului, adolescentului și adultului. A fost cercetător la Institutul Naţional pentru Sănătate Mintală de la UCLA, unde a studiat relațiile de familie și mai ales felul în care atașamentul influențează emoțiile, comportamentul, memoria autobiografică și pe cea narativă.

Doctorul Siegel este în prezent profesor de psihiatrie la Școala de Medicină a UCLA, unde face parte din conducerea „Centrului pentru cultură, creier și dezvoltare“ și este co-director fondator al „Centrului pentru cercetarea stării de conștiință deplină (mindfulness)“. Profesor premiat, el este membru distins al „Asociației de psihiatrie americană“ și este membru de onoare în mai multe organizații. Doctorul Siegel este, de asemenea, directorul executiv al „Institutului Mindsight“, o organizație educațională care oferă cursuri online și prelegeri în persoană, ce au ca subiect creșterea capacității de a ne percepe propriile minți și pe ale celorlalți (mindsight), la indivizi, familii și în comunitate, prin examinarea relațiilor dintre oameni și a proceselor biologice.

În cabinetul său de psihoterapie intră copii, adolescenți, adulți, cupluri și familii. Siegel este director medical al Institutului „LifeSpan Learning“ și face parte dintre consilierii școlii „Blue“ din New York City, care și-a construit curricula în jurul abordării sale.

Doctorul Siegel a publicat multe lucrări dedicate specialiștilor. Este autorul a numeroase articole și capitole ale unor lucrări cunoscute, precum și al volumului apreciat internațional The Developing Mind: How Relationships and the Brain Interact to Shape Who We Are (Guilford, 1999). Această carte prezintă pentru prima dată domeniul neurobiologiei interpersonale, iar principiile cuprinse în ea au fost folosite de mai multe organizații de cercetare clinică din lume, inclusiv Departamentul de Justiție al SUA, Consiliul Familiei de la Vatican, Microsoft și Google.

℗PUBLICITATEDoctorul Siegel este editor fondator al seriei Norton Professional, serie care conține informații despre biologia interpersonală și se întinde pe parcursul a peste treizeci de manuale. The Mindful Brain: Reflection and Attunement in the Cultivation of Well-Being (Norton, 2007) explorează natura conștiinței depline (mindfulness) ca proces care se folosește de circuitele neurale dedicate vieții sociale și promovează sănătatea mintală, fizică și relațională. The Mindful Therapist: A Clinician’s Guide to Mindsight and Neural Integration (Norton, 2012) explorează aplicarea tehnicilor de concentrare a atenției pentru dezvoltarea capacității de a percepe mintea proprie și pe a celorlalți (mindsight), dar și integrarea neurală, atât pentru clinician, cât și pentru clientul acestuia. Pocket Guide to Interpersonal Neurobiology: An Integrative Handbook of the Mind (Norton, 2012) explorează posibilitățile de aplicare a neurobiologiei interpersonale în dezvoltarea unei minți sănătoase, a unui creier integrat și a relațiilor bazate pe empatie.

Cartea doctorului Siegel, Mindsight: The New Science of Personal Transformation (Bantam, 2010) oferă publicului larg o incursiune detaliată în puterea minții, care ajută creierul să devină integrat și promovează starea de bine. Siegel a scris și două cărți de parenting, Parentaj sensibil și inteligent – Să ne înțelegem mai profund pe noi înșine ca să putem crește copii fericiți (în limba română, 2014), în colaborare cu Mary Hartzell, M.Ed., și The Whole-Brain Child: 12 Revolutionary Strategies to Nurture Your Child’s Developing Mind (Random House, 2011), în colaborare cu Tina Payne Bryson, Ph.D. Cel mai nou titlu semnat de doctorul Siegel este bestseller-ul New York Times Brainstorm: The Power and Purpose of the Teenage Brain (Tarcher, 2013), în care se vorbeşte despre felul cum dezvoltarea creierului influențează comportamentul și relațiile adolescenților.

Abilitatea doctorului Siegel de-a transforma conceptele științifice complicate în informații interesante l-a făcut să fie unul dintre cei mai căutați invitați la conferințe naționale și internaționale dedicate profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, neurologilor, liderilor de corporații, educatorilor, părinților, celor cu funcții publice, profesioniștilor din domeniul sănătății, politicienilor, mediatorilor, judecătorilor și preoțimii. Doctorul Siegel a vorbit în fața regelui Tailandei, în fața Papei Ioan Paul al II-lea, în fața sfinției sale Dalai Lama, la universitatea Google, la London Royal Society of Arts și la TEDx. El locuiește în sudul Californiei, împreună cu familia.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0