Skip to content

Este vară, este cald, este vremea călătoriilor. Chiar dacă sunt încă în sesiune, în urmă cu câteva săptămâni, m-am bucurat și eu de o „pre-vacanță“. Îi spun astfel pentru că, în această vară, vor mai fi plecări (pe care le aștept cu mult entuziasm), iar una dintre ele va fi vacanța adevărată. Dar revenind la acea plecare pe tărâmurile fermecătoare ale Italiei, în timp ce-mi făceam bagajele, m-am aflat în fața unei decizii importante. Nu, nu te gândi la faptul că mă întrebam dacă să rămân în Italia sau să revin în țară; iubesc prea mult Clujul și viața mea de aici. Aveam de ales între o pereche suplimentară de încălțăminte și trusa mea de machiaj și îngrijire a tenului.

Evident că, pentru orice persoană care nu este pasionată de vestimentație și produse de îngrijire, alegerea mea poate părea mai mult decât banală. Dar sunt convinsă că pentru voi, cititoarele rubricii mele lunare, experiența mea psihologică are sens. Aud adesea, în salonul de cosmetică, femei care-mi povestesc despre astfel de decizii ca fiind cel puțin neplăcute sau stresante.

Cum sunt pasionată de haine, dar și mai interesată de sănătatea și îngrijirea tenului, trusa s-a dovedit a fi prioritară. Cu mențiunea că am optat pentru varianta adaptată, deoarece am selectat doar anumite produse.

℗PUBLICITATECum să-ți ajustezi trusa de vacanță

Atunci când călătorești cu avionul, mai ales dacă alegi un zbor avantajos financiar, este indicat să ai un bagaj cât mai lejer. Adică strictul necesar, păstrând puțin loc și pentru câteva cumpărături sau amintiri din vacanță (sunt convinsă că știi la ce mă refer!). Iar pentru ca acest obiectiv al minimului necesar să fie atins, am învățat să apelez la produsele multifuncționale și versatile. Drept urmare, iată ce-ți sugerez să ai în bagajul tău de vacanță, atunci când, printre prioritățile tale, se numără îngrijirea personală:

  1. Alege produse travel size. Dacă nu ai așa ceva, poți cumpăra ambalaje travel size, în care să transferi cantitatea de produs necesară pentru cât timp ești plecată. Eu utilizez tuburi mici, de câte 50-100 de mililitri, pentru șampon și balsam, pe care le reumplu la nevoie. Dar poți apela și la rezerva de mostre de creme, parfumuri sau produse de îngrijire, pe care le primești când faci cumpărături sau când participi la anumite promoții.
  2. Creionul pentru sprâncene, buze și ochi. Îmi place să folosesc creionul de sprâncene, care are o nuanță de maro mai rece, și pentru conturul buzelor (dacă am nevoie), dar și pentru ochi, dacă-mi propun să-i scot în evidență. Poți face și tu asta, economisind astfel spațiu și făcând loc în bagajul tău pentru alte obiecte utile în călătorie.
  3. Exersează-ți creativitatea cu rujul. Nu știu dacă ești la curent cu acest mic truc, dar rujul nostru (cel de toate zilele) poate fi folosit și pe post de fard de obraz. Când eram copil, mama își aplica mereu rujul și pe pomeți, dar se poate folosi cu succes și ca fard de pleoape (mai ales dacă alegi unul mat și rezistent la transfer).
  4. Mascara pentru gene, sprâncene, dar și pe post de tuș. Pentru sprâncene, mascara se aplică doar dacă ai varianta maro, însă pe post de tuș poți alege orice culoare. Dacă tot ai de cumpărat o mascara, sugestia mea este să alegi varianta potrivită și pentru sprâncene, adică maro.
  5. Crema multifuncțională. Nu mă refer la vreo cremă nouă și scumpă, ci la crema de mâini. Aceasta poate fi folosită și pentru păr (în special pentru hidratarea vârfurilor), dar și pentru corp sau călcâie (mai ales dacă ai tălpile uscate și obosite, după mulți kilometri parcurși în vacanță).
  6. Gelul. Mă refer la cel de sprâncene (un produs indispensabil), care este potrivit și pentru firele răzlețe de păr (sau baby hair ori „antene“, cum le mai spunem noi, femeile). Pe piață, au apărut deja produse „2 în 1“, pentru sprâncene și păr, însă poți folosi liniștită gelul tău obișnuit de sprâncene și pentru păr.
  7. Bronzer. Îți sugerez să-l folosești pentru a încălzi trăsăturile, dar și pentru a scoate în evidență ochii, mai ales dacă preferi nuanțele nude sau maronii. Indiferent dacă alegi un produs cremos sau unul sub formă de pudră, îl poți folosi, fără grijă, și pentru ochi.
  8. Iluminatorul. Shine bright like a diamond, cum spune o piesă celebră. În sezonul cald, iluminatorul arată spectaculos folosit (și) pe decolteu sau umeri, mai ales dacă ai o bluză sau o rochie mai decoltată. Dar este perfect și pentru ochi, aplicat atât în colțul intern, cât și pe toată pleoapa.
  9. Crema „non-negociabilă“. Ultima, dar nu și cea din urmă, este crema cu factor de protecție. O poți folosi și pentru hidratare, mai ales când termometrul arată multe grade și tot ce-ți dorești este ceva lejer, aplicat pe ten. Când este foarte cald, eu renunț la crema de față dimineața și o prefer doar pe cea cu factor de protecție (care-mi protejează, dar îmi și hidratează tenul).

Îmi imaginez că aceste sugestii îți pot fi utile în pregătirea pentru vacanță. Pe mine mă ajută mult, dar și pe clientele cu care povestesc în salonul de cosmetică știu că le-au salvat de la stres și timp irosit cu astfel de decizii. Iar pentru o vacanță benefică (și) minții tale, mai am o singură recomandare: noul număr al ziarului Pagina de Psihologie. Colegii mei au pregătit o ediție specială de vară, cu subiecte extrem de utile pentru a intra în spiritul vacanței. Articolele mele preferate sunt semnate de Crina Alexe și de Andreea Brașovean. Prima scrie despre deconectare, iar a doua despre cum ne putem bucura de starea de bine. Și ghici ce?! Ziarul este gratuit și îl găsești în coletele de carte și în locațiile partenere.


Citește și:

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0