Skip to content

Otilia Sanda Bersan este lector universitar doctor, titular în cadrul Departamentului de Științe ale Educației, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara, susținând cursuri și seminarii: Teoria și metodologia evaluării, Educație timpurie, Consiliere pentru carieră și orientare vocațională etc. În 2011, a absolvit Școala Doctorală de Științe ale Educației, în cadrul Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, coordonator științific: Prof. univ. dr. Marin Manolescu, domeniul de cercetare: evaluarea educațională, tema tezei de doctorat: Impactul metodelor alternative de evaluare educațională asupra nivelului performanțelor școlare ale elevilor din ciclul gimnazial.

Autor a peste 35 de articole în domeniul științelor educației și autor al volumelor: Fenomenul educațional (ed. a II-a, Editura Universității de Vest, Timișoara, 2008), Evaluarea educațională. Metode alternative aplicabile în ciclul gimnazial (Editura de Vest, Timișoara, 2012), Ghid de practică pedagogică. Învățământ preșcolar și primar(coord., Editura Universității de Vest, Timișoara, 2013), Professional Aspirations and Career Building Counseling(Editura Lambert Academic Publishing, Saarbrücken, Germania, 2013), Studiul satisfacției privind nivelul de pregătire al absolvenților de grădiniță (coord., Editura Waldpress, Timișoara, 2015), Atitudinea copiilor față de lectură. Cercetare în domeniul pedagogic (coord., Editura Waldpress, Timișoara, 2015), Teoria și metodologia evaluării (Editura Eikon, Cluj-Napoca; 2016), Tehnici, instrumente și metode de evaluare a rezultatelor preșcolarilor și școlarilor mici (Editura Universității de Vest din Timișoara, 2016).

℗PUBLICITATETotodată, a coordonat Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă, „Specificul educației timpurii și predarea – învățarea – evaluarea în învățământul preșcolar“ (Departamentul de Științe ale Educației, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara), în anul universitar 2014-2015).

În perioada 2021-2022 a fost managerul proiectului internațional de cooperare transfrontalieră Interreg România – Serbia: „e-Support services for career and vocational counseling of youth entering to the labor market“, IPA RORS 406, proiect în cadrul căruia Universitatea de Vest din Timișoara a fost principalul beneficiar (lider).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0