Skip to content

Priya Parker, autoarea bestsellerului Arta conectării umane: legăturile noastre și semnificația lor, a susținut o prezentare la conferințele TED care a fost foarte apreciată și a primit atenție considerabilă. În cadrul acestei prezentări, ea a discutat despre importanța adunărilor semnificative și a oferit idei și sfaturi despre modul în care oamenii pot să-și transforme întâlnirile și evenimentele în experiențe autentice și memorabile.

Parker a împărtășit conceptele și ideile prezentate în cartea sa Arta conectării umane (publicată în vara aceasta la Pagina de Psihologie), concentrându-se pe modul în care putem planifica și organiza adunări care să creeze conexiuni profunde între oameni. Ea a vorbit despre modul în care putem depăși convențiile și normele sociale și să ne îndreptăm atenția către ce este cu adevărat important în cadrul unei adunări, pentru a crea o atmosferă în care participanții să se simtă cu adevărat implicați și inspirați.

Parker a subliniat, de asemenea, că planificarea atentă, definirea unui scop clar și crearea unui cadru care să faciliteze interacțiunile autentice sunt elemente-cheie pentru organizarea reușită a adunărilor. Ea a explorat diverse exemple și povestiri pentru a ilustra modul în care evenimentele și întâlnirile pot deveni mai profunde și mai semnificative prin aplicarea acestor principii.

℗PUBLICITATESecretele unei întruniri de succes

În timpul discursului ei de zece minute, Priya a prezentat cei trei pași care pot transforma orice reuniune într-o experiență de conectare sau care pot reprezenta secretele de bază ale unei întruniri de succes:

  1. Primul pas în crearea unei întâlniri semnificative este să existe un scop specific: ne întâlnim să rezolvăm ceva împreună; ne întrunim pentru a sărbătorii ceva; ne întrunim pentru a lua decizii; ne întrunim pentru a construi o campanie; ne întrunim pentru a întâmpina pe cineva; ne întrunim pentru a ne lua rămas bun etc.
  2. Un al doilea pas important este reprezentat de conturarea unei controverse cât mai incitante. Priya ne recomandă să reducem armonia și să lăsăm spațiu cât mai mult pentru picanterii. Gazda abilă, spune ea, știe nu doar cum să-i determine pe oameni cum să împărtășească și să se conecteze, ci și cum să creeze controverse utile. O controversă potrivită poate adăuga atât energie și viață, cât și claritate întrunirilor noastre. Cu alte cuvinte, o controversă utilă face ca o întrunire să fie plină de semnificație.
  3. Al treilea pas este crearea unei lumi alternative temporare. O întrunire reușită presupune și proiectarea unei lumi care va exista o singură dată. Prin urmare asigură-te că experiența va fi unică și întreabă-te cum poți anima întrunirea?

Află mai multe detalii despre ideile și deciziile care creează un eveniment de neuitat parcurgând cartea Arta conectării umane, disponibilă cu reducere aici.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0