Skip to content

Joi seară s-a lansat #BraveTalk, un proiect de promovare a sănătății și educației sexuale dintr-o perspectivă relațională. Proiectul este dezvoltat de Pagina de Psihologie și susținut de platforma nudoarunmoment.ro. Cu o apariție bilunară, #BraveTalk își propune să aducă pe aceeași canapea câte un specialist în sănătatea relațională și o persoană publică, pentru a demara o serie de conversații sincere și deschise cu privire la educația sexuală a românilor. 

Invitatele primei ediții au fost jurnalista Paula Herlo, de la PRO TV, și Diana Stănclueanu, psihoterapeut în cadrul Paginii de Psihologie. Gazda #BraveTalk, jurnalista Andreea Brașovean, a pornit discuția de la conceptul de educație sexuală și importanța pe care acest concept o are în dezvoltarea armonioasă a unui copil și în buna funcționare a unei familii. 

Cuvintele „educație sexuală“ ne sperie și ne induc multă rușine pentru că ne lipsește atât exercițiul de-a vorbi deschis despre noi înșine, cât și libertatea de a ne permite să fim în contact cu propria dimensiune sexuală. 

℗PUBLICITATE



Subiectele abordate în cadrul acestei ediții au fost: 

  1. La ce vârstă este bine să începem educația sexuală? 
  2. Atunci când vorbește de educația sexuală – care sunt mesajele pe care ar fi bine să le transmită adultul (părintele) în funcție de vârsta copilului?
  3. De ce se feresc părinții români de partea de educație sexuală și care sunt „costurile ascunse“ pe care copiii le plătesc?
  4. La grădiniță, la școală sau acasă – unde este bine să se facă educația sexuală?
  5. Care sunt riscurile psihologice și relaționale la care este expus un copil căruia nu i s-a făcut educație sexuală?
  6. Care este relația dintre lipsa de educație sexuală și riscul față de abuzul sexual?
  7. Studiile ne arată că adesea abuzatorul nu este un străin, ci mai degrabă o persoană cunoscută din sistemul relațional al copilului – cum putem explica asta? 
  8. Ce efecte psihologice lasă abuzul sexual în viața unui copil?
  9. Cum putem recunoaște un copil abuzat sexual?
  10. Este educația cea mai bună strategie de protecție a copiilor noștri? 
  11. Am vorbit mult despre educația sexuală a copiilor, dar cine se ocupă de educația sexuală a adulților (părinților și profesorilor)?
  12. Este masturbarea un comportament firesc la copii?
  13. Care sunt mesajele-cheie despre sexualitate cu care ar fi bine să rămână cei care ne-au ascultat. 

Dacă ați ratat primul episod, acesta este disponibil pe canalul nostru de YouTube.

Următorul episod din #BraveTalk, un proiect susținut de nudoarunmoment.ro, va apărea pe 22 octombrie și-i are ca invitați pe autoarea Petronela Rotar și pe psihologul Gáspár György. Tema episodului este „Sinele sexual“ și urmele pe care abuzul sexual le lasă în viața unui om.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0