Skip to content

Kathryn Stockett este o autoare americană cunoscută pentru romanul său de debut din 2009, The Help. S-a născut la 20 februarie 1969 în Jackson, Mississippi, Statele Unite ale Americii.

Romanul The Help a fost un mare succes și a devenit bestseller internațional. Cartea explorează relația dintre femeile negre care lucrau ca slujitoare și familiile albe pentru care lucrau în Jackson, Mississippi, în timpul mișcării pentru drepturile civile din anii ’60. Acest roman a primit recenzii elogioase și a fost adaptat ulterior într-un film cu același nume în 2011, în regia lui Tate Taylor. Filmul a avut, de asemenea, un succes semnificativ.

℗PUBLICITATEKathryn Stockett a fost inspirată să scrie acest roman datorită propriei sale experiențe de creștere în Mississippi și a relațiilor dintre bonele afro-americane și copiii din familiile albe. Ea a primit numeroase premii și recunoașteri pentru munca sa, inclusiv premiul literar al Asociației Scriitorilor Afro-americani pentru „Cea mai bună carte de ficțiune“ și premiul literar al Asociației Naționale a Scriitorilor de Cărți pentru Ficțiune.

De-a lungul carierei sale, Kathryn Stockett a continuat să scrie și să exploreze teme sociale și culturale. Cu toate acestea, The Help rămâne una dintre operele sale cele mai cunoscute și apreciate.

 

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0