Skip to content

În cel de al patrulea episod din #BraveTalk, jurnalista Andreea Brașovean i-a avut ca invitați pe psihoterapeutul Cristina Petrescu-Ghenea și artistul Emil Rengle. 

Proiectul de educație sexuală dintr-o perspectivă relațională, susținut de nudoarunmoment.ro, este menit să le ofere părinților, profesorilor, bunicilor și tuturor celor care interacționează cu copiii și adolescenții informațiile necesare pentru a sprijini sănătatea sexuală și emoțională a tinerelor generații. 

În cel de-al patrulea episod am abordat tema identității de gen și a orientării sexuale. Doctorul Petrescu-Ghenea ne-a explicat conceptele teoretice, iar Emil Rengle ne-a vorbit despre cum este viața unei persoane cu orientare bisexuală.

℗PUBLICITATE



Printre întrebările adresate se numără: 

  • Ce înseamnă pentru voi educația sexuală și cum ați defini conceptul de „sănătate sexuală“?
  • Cristina, când vorbim despre orientare și identitate sexuală la ce ne referim mai exact?
  • Emil, poți să ne vorbești puțin despre cum a fost experiența descoperirii propriei sexualități?
  • Care sunt acele mesaje care ar fi bine să ajungă la mințile și inimile adulților (părinți, bunici, profesori) atunci când vine vorba despre copiii și adolescenții care au o altă orientare sexuală decât cea heterosexuală?
  • Care sunt acele semnale care ne pot transmite că un adolescent este atras de persoane de același sex?
  • Cum am putea în calitate de părinți să deschidem discuția cu adolescentul?
  • Emil, tu ți-ai asumat propria orientare și chiar ai avut curajul de a vorbi public despre asta – cum te-ai simțit din punct de vedere psihologic înainte de a lua această decizie și cum a fost după ce ți-ai făcut coming out-ul?
  • Cristina, ai lansat de curând podcastul Reconectat, iar primul episod a fost exact despre corp și fluiditate. Ne poți spune mai multe?
  • Dacă ar fi să le transmiteți un mesaj oamenilor (indiferent de vârstă) care au nevoie să facă pace cu sexualitatea lor, ce credeți că ar fi bine să audă?

Dacă ați ratat cel de-al patrulea episod din #BraveTalk, acesta este disponibil exclusiv pe canalul de YouTube al Paginii de Psihologie. Tot acolo găsiți și episoadele anterioare: Paula Herlo și Diana Stănculeanu; Petronela Rotar și Gáspár György; Tily Niculae și Cristina Trepcea. Următorul episod din #BraveTalk, proiect susținut de nudoarunmoment.ro, va apărea pe 3 decembrie și-i are ca invitați pe jurnalista Paula Rusu și pe expertul în parenting Urania Cremene.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0