Skip to content

Parfumurile cu miros de ciocolată sunt populare printre cei care se bucură de mirosurile dulci. Ele îmbină, adesea, diverse note asemănătoare deserturilor, mirosind aidoma unui răsfăț delicios. Pot fi purtate la diferite ocazii și pot fi deosebit de atrăgătoare în lunile de toamnă-iarnă, când sunt cel mai bine puse în evidență notele calde și dulci de ciocolată.

Cacao vs. ciocolată: cum le deosebim

Cu o istorie de peste patru mii de ani, povestea boabelor de cacao începe în Mesoamerica antică, adică în zona unde astăzi se găsesc Mexic și părți din America Centrală. Civilizațiile din acele timpuri au îndrăgit și au venerat boabele de cacao și le-au consumat ca pe o băutură amară, obținută prin amestecarea boabelor zdrobite cu apă, condimente și, uneori, cu ardei iute. În zilele noastre, ciocolata se bucură de o mare popularitate, fiind întâlnită sub formă de tablete, bomboane, prăjituri și chiar și parfumuri.

Deși nota de cacao și cea de ciocolată par a fi același lucru – deseori fiind folosite pentru a reda aceeași idee în descrierea parfumului sau în textele publicitare –, cele două sunt diferite. Nota de cacao are un caracter mai prăfos, uscat și amar, pe când cea de ciocolată este mai cremoasă, cu tonuri de nuci sau lapte. Este important de menționat că această aromă este, de obicei, o combinație de compuși sintetici și nu este obținută din boabele de cacao adevărate.

Parfumurile de ciocolată vin într-o multitudine de formulări și pot fi clasificate în diferite categorii, în funcție de notele și ingredientele folosite. Atunci când alegi un parfum de ciocolată, ia în considerare preferința personală pentru mirosurile dulci și intensitatea notelor de ciocolată. Opțiunile pot varia, de la note subtile de ciocolată combinate cu fructe, iris sau flori albe și până la parfumuri mai intense cu note de piele, tutun sau boabe de tonka.

Care este alegerea ta?

În continuare, îți voi prezenta trei dintre cele mai interesante categorii, pentru a-ți fi mai simplu să descoperi ce ți se potrivește.

℗PUBLICITATEMiros autentic de ciocolată: deși conțin și alte note, aceste parfumuri te trimit cu gândul direct la un decadent tort de ciocolată, captând parfumul cremos și dulce al ciocolatei. Preferatele mele sunt:

 • Gallagher Fragrances Wicked Good;
 • Arte Profumi Bisquit;
 • Tiziana Terenzi Al Contrario;
 • Coreterno Mystic Sugar;
 • Floraïku Volcanic Flowers;
 • Akro Dark.

Note animalice și ciocolată: la polul opus, sunt combinațiile cu note animalice, folosite pentru a oferi profunzime și unicitate compoziției. De obicei, aceste parfumuri sunt mai greu de purtat, nu sunt menite să fie iubite de toată lumea și nici nu încearcă să facă asta. Patru dintre favoritele mele sunt:

 • Sarah Baker Gold Spot;
 • Ramon Monegal Soul Of Oud;
 • Renier Perfumes De Licious;
 • Orto Parisi Boccanera.

Rom și ciocolată: această pereche nu este savuroasă doar în prăjituri, ci și în parfumerie. Fie că vorbim de rom sau de alte note boozy (lichior, coniac, whisky), aceste acorduri sunt folosite pentru a crea o compoziție ce poate fi caracterizată prin căldură, mister și senzualitate. Șase dintre cele mai interesante opțiuni sunt:

 • Atelier Materi Cacao Porcelana;
 • Ormaie L’ivree Bleue;
 • Maison Tahité Vicious Cacao;
 • Stephane Humbert Lucas Sand Dance;
 • Serge Lutens Écrin de Fumée;
 • Noème Soma.

În concluzie, istoria ciocolatei este o dovadă a modului în care o băutură străveche a evoluat într-o industrie globală, aromă sa unică rămânând în topul preferințelor oamenilor, indiferent de vârstă. Sper că ai găsit un parfum cu aromă de ciocolată care să-ți dea o stare de confort și încredere, fără grija cântarului, și care-ți va parfuma sfârșitul toamnei cu un puf de bucurie.

Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0