Skip to content

Donald Robertson este un filosof și autor cunoscut pentru cercetarea și promovarea stoicismului în lumea modernă. El este unul dintre principalii popularizatori ai stoicismului și a scris mai multe cărți pe această temă.

Robertson a studiat filosofia și istoria filosofiei la Universitatea din Aberdeen și a obținut un masterat în filosofie la Universitatea din Bristol. El și-a dezvoltat interesul pentru stoicism și a început să studieze și să practice această filosofie antică ca o cale de a îmbunătăți viața sa și de a face față stresului și provocărilor moderne.

El a devenit cunoscut în lumea online prin intermediul blogului său, Philosophy of CBT (Filosofia TCC), în care a combinat principiile stoicismului cu terapia cognitiv-comportamentală (CBT) și alte tehnici moderne de dezvoltare personală.

℗PUBLICITATEDonald Robertson a scris mai multe cărți despre stoicism, inclusiv The Philosophy of Cognitive-Behavioural Therapy: Stoic Philosophy as Rational and Cognitive Psychotherapy (Filosofia terapiei cognitiv-comportamentale: Filosofia stoică ca terapie rațională și cognitivă) și How to Think Like a Roman Emperor: The Stoic Philosophy of Marcus Aurelius (Cum să gândești ca un împărat roman: Filosofia stoică a lui Marc Aureliu).

Lucrările lui Robertson sunt apreciate pentru abordarea lor accesibilă și practică a stoicismului, prezentând această filosofie veche într-un mod relevant și aplicabil în contextul vieții moderne. Prin promovarea ideilor stoicismului, Donald Robertson a contribuit la creșterea interesului public pentru această înțelepciune antică și a inspirat mulți oameni să încerce să-și îmbunătățească viața și să-și cultive reziliența mentală prin învățăturile stoicilor.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0