Skip to content

Prin experiența senzorială pe care o oferă, parfumul poate încapsula esența verii în nenumăratele sale peisaje olfactive. Atunci când călătorești în alte țări sau chiar pe alte continente, îți sunt trezite toate simțurile. Prin urmare, nici mirosul nu rămâne neantrenat în această complexă explorare, descoperind arome specifice altor ținuturi și culturi.

Adesea, parfumurile din sezonul cald, cu notele lor energice și strălucitoare, declanșează amintiri ale verilor, vacanțelor și momentelor de relaxare. Pentru că din compoziția lor nu lipsesc aproape niciodată notele citrice (bergamotă, lămâie, grepfrut, mandarine, etc), efectele psihologice ale parfumurilor specifice verii sunt profunde și reconfortante, influențându-ți starea de spirit, memoria și emoțiile. Există studii care au arătat, de exemplu, că aroma de lămâie poate crește nivelul de serotonină din creier, inducând sentimente de fericire și relaxare.

Efectul proustian

Mirosul reprezintă unul dintre ingredientele de bază ale emoțiilor, evocând amintiri legate de experiențele din vacanță. Acest fenomen, cunoscut sub numele de „efect proustian“, are loc deoarece bulbul olfactiv, responsabil de procesarea mirosurilor, este conectat cu circuitul limbic al creierului, care guvernează memoria și emoțiile.

Fie că este vorba despre o înghețată cu aromă de lămâie (savurată în drum spre plajă), de mirosul de portocale amare dintr-un cocktail (băut în timp ce admirai oamenii într-un city break sau chiar parfumul purtat de partener în ultima vacanță de vară), un moment proustian este atunci când un anumit parfum evocă o anumită experiență, un anumit moment sau loc.

12 parfumuri de vară cu miros de vacanță

Alûstre Spectre 434-520 – Poate fi unul dintre acele parfumuri care te transportă într-un alt loc. Este un parfum cu un caracter întunecat și masculin, care te duce cu gândul la o pădure în amurg, unde se aude doar liniștea naturii.

Elisire Érose – Este un buchet floral care se bucură de dulceața și prospețimea notei de bergamotă. Are o aromă veselă și elegantă, în același timp, ceea ce-l face potrivit pentru o ieșire la cină sau pentru o plimbare printr-un oraș cosmopolit.

La Petite Madeleine Pluie de Bergamotes – Are o aromă proaspătă, perfectă pentru o zi caniculară de vară. Prin combinarea bergamotei cu nota de ceai rezultă un parfum liniștitor și meditativ.

Notes de Bas de Paje Prolégomènes – Un parfum lemnos, revigorant, profund și ușor dulceag. Are un element cameleonic, intrigant și plăcut. Vetiverul din compoziție nu este proaspăt, ci mai degrabă uscat, completând astfel perfect notele lemnoase.

Onyrico Itineris – Un buchet floral, care combină bujor, trandafir, heliotrop și iasomie. Varietatea de note florale devine mai profundă, prin adăugarea ambrei și a lemnului de santal, făcându-l un parfum ideal pentru o după-amiază de vară.

℗PUBLICITATEGoldfield & Banks Australia Pacific Rock Moss – Aroma lui poate fi esența vacanței de vară prin excelență, mai ales a unei vacanțe petrecute la malul oceanului. Este o alegere excelentă pentru zilele foarte călduroase, când tot ce-ți dorești este să simți o briză de aer rece.

Eau D’Italie Acqua Decima – Un parfum energizant și rafinat, care emană suficientă prezență, menținându-se în același timp subtil. Este un parfum excelent pentru a fi stratificat cu parfumuri floral-fructate.

Anima Mundi Triskell – O compoziție aromatică, în care predomină notele de conifere, mosc, cedru și afine. În primele minute, simți că pășești într-o pădure răcoroasă de conifere, după care se instalează treptat o atingere fructată.

State of Mind Open Mind – Te duce cu gândul la o zi plină de experiențe, în care ai nevoie de ceva puternic, dar proaspăt și revigorant, în același timp. Este o opțiune potrivită și pentru o zi la birou, mai ales dacă vrei să păstrezi cu tine starea de vacanță.

Cigno Nero Anima Libera – O mireasmă ușoară și fermecătoare. Așa cum îi spune și numele („suflet liber“), parfumul exprimă libertatea fără limite, prin notele sale delicate de ceai, iris, iasomie și mosc.

Anomalia Paris Sahara 4800 – Un parfum diferit, cu note intrigante de nisip, șampanie și cerneală, ce are capacitatea să te transpună – pentru câteva momente – într-un mediu în care simți aerul ademenitor al verii.

The Harmonist Sun Force – Deși nu este cel mai proaspăt parfum, are un miros profund și îndrăzneț, făcut pentru cei care-și doresc ceva diferit. Asemenea sticlei, este un parfum opulent, cu note de bezoină, trandafir, șofran și miere, ceea ce-l face potrivit pentru o seară specială, de neuitat.


Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0