Skip to content

De-a lungul timpului, atât părinții, cât și specialiștii din domenii precum psihologia copilului, psihologia dezvoltării sau știința relațiilor au încercat să afle răspunsul la întrebarea: Care este cel mai important lucru pe care-l poate face un părinte pentru copilul sau copiii săi?

Evident că, în momente diferite, răspunsurile au fost diferite. Dar în zilele noastre, raportat la ce ne arată știința și practica, nu abilitățile și deprinderile copiilor sunt cele mai importante, ci relația care se creează între părinte și copil. Iar pentru a îndeplini acest obiectiv, te poate ajuta parentingul conștient. Nu este neapărat ușor, dar merită tot efortul!

Un material gratuit pentru părinții și îngrijitorii din România

În acest sens, Gáspár György, psihoterapeut relațional și autor de carte, împreună cu Oana Mărcuș, psihoterapeută și doctor în psihologie, au elaborat un Ghid de parenting conștient pentru a crește copii fericiți. În paginile acestuia, vei găsi explicații despre cât de importantă este starea ta de prezență conștientă și cum – grație conexiunii voastre securizante – copilul poate să fie fericit, sănătos și capabil de relații reușite.

Autorii și-au propus să evite formulele simpliste și să-ți spună exact ce să faci, alegând să prezinte informațiile științifice într-un mod cât mai ușor de înțeles și să aducă mai aproape de mintea și sufletul tău câteva sugestii despre ce poate face bine și ce face rău. A fi părinte este un demers complex și provocator, iar răspunsurile exacte depind de vârsta și etapa de dezvoltare în care se află copilul tău, de situația de ansamblu a familiei voastre, de temperamentul copilului și al vostru (al părinților).

℗PUBLICITATE



Structura Ghidului

Întrucât cele mai multe dileme și întrebări cu privire la parenting se reduc la ideea de relație, acest Ghid te poate susține pentru a deveni părintele de care copilul tău are cea mai mare nevoie. Autorii îți prezintă într-o variantă concisă, dar plină de empatie teme de interes precum:

  • Cum să crești un copil fericit și de ce contează relația părinte-copil.
  • Care sunt nevoile de dezvoltare ale copilului tău.
  • Ce să nu-i faci niciodată copilului sau cum distrug conexiunea „Călăreții Apocalipsei Relaționale“.
  • Grija de sine ca părinte și cum să eviți epuizarea și îmbolnăvirea.
  • Cum pui bazele stabilității emoționale și cum funcționează creierul copilului tău.
  • Casa relațiilor sănătoase sau ce să nu lipsească din familia ta.

De ce au nevoie copiii?

Au nevoie copiii de bunuri materiale? Desigur, dar cu măsură. Au nevoie copiii de meditații și activități extrașcolare? Desigur, dar cu măsură. Au nevoie copiii de vacanțe și călătorii? Desigur, dar cu măsură. Au nevoie copiii de părinții lor? Da, pentru orice ține de siguranță, stabilitate și fericire. Dacă ai în plan să fii diferit de părinții tăi, dacă intenționezi să-i oferi copilului o viață prosperă, parentingul conștient este una dintre modalitățile prin care poți să-ți îndeplinești obiectivele. Îndrăznește să devii părintele de care copilul are nevoie chiar de pe 1 iunie. Momentul prezent este cel mai potrivit moment. Alege să-i oferi acest dar copilului și relației voastre.

https://www.paginadepsihologie.ro/produs/ghid-de-parenting-constient/Descarcă un exemplar din Ghidul tău gratuit și, pentru că generozitatea este una dintre cele mai importante trăsături umane, anunță-i și pe ceilalți părinți (din sistemul tău relațional) pentru a construi împreună o comunitate din ce în ce mai conștientă.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0