fbpx
skip to Main Content

Conferința #EpicTalk este deja un brand cunoscut al Paginii de Psihologie. În fiecare toamnă, luna octombrie adună laolaltă câteva sute de participanți, dornici să-și cultive inteligența relațională și să înțeleagă cât mai bine cum pot avea grijă de legăturile invizibile dintre ei și oamenii alături de care formează un cuplu, o familie, o comunitate, un oraș sau chiar o țară. 

Diversitatea subiectelor este mare în fiecare an, iar unul dintre obiceiurile noastre este și acela de a deschide conversații cu privire la subiectele tabu. La ediția din 2019, Dragoș Bucurenci ne-a vorbit despre identitatea sexuală și viața de bisexual; părintele Francisc Doboș, despre relația cu Divinitatea; iar Aurora Liiceanu, despre conexiunea dintre soacre și nurori. 

Aurora Liiceanu este o emblemă în domeniul științelor socio-umane, este doctor în psihologie, autoare a mai multor volume și una dintre cele mai cunoscute femei psiholog din România. 

Puțini dintre noi îndrăznesc să vorbească în public și cu cărțile pe față despre cum funcționează conexiunea dintre soacră și noră. Aceasta este, probabil, una dintre cele mai mitizate și înflorite relațiile interumane, iar societatea s-a obișnuit fie să bagatelizeze dificultățile aferente, fie să răspândească diferite glume mai mult sau mai puțin sărate. 

Aurora Liiceanu a urcat pe scenă cu emoție și a împărtășit auditoriului bogate explicații psihologice, precum și mai puțin cunoscute realități științifice. Cu un umor de cea mai fină calitate, a prezentat o serie de adevăruri pe care cu greu le exprimăm sau ascultăm la lumina zilei. Așa cum nu există oameni perfecți, nici relațiile perfecte nu sunt cu putință, iar acest adevăr este valabil și pentru conexiunea dintre mama și soția fiecărui bărbat care se străduiește să facă loc în sufletul lui celor mai influente două femei din viața sa. 

℗PUBLICITATE


Discursul Aurorei – așa cum veți descoperi în filmarea de mai jos – este savuros, mai ales că vorbitoarea l-a ajustat la argoul urban al secolului XXI și l-a rostit în așa fel încât el (soț și fiu, în același timp) să înțeleagă ce spune psihologia, iar ele (soacra mare și nora) să recunoască realitatea că în prim-plan nu poate sta decât una… de vreme ce, din istorie, știm că regina-mamă nu mai domnește, din momentul în care se urcă pe tron noua regină.      

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută