Skip to content

În fiecare toamnă, luna octombrie ne aduce Conferința #EpicTalk – unul dintre cele mai importante evenimente de promovare a sănătății relaționale, organizat an de an la București. Unul dintre speakerii care au ridicat sala în picioare la ediția din 2019 a fost Dragoș Bucurenci – om de comunicare, trainer, coach și om de televiziune.

Asumat și sincer, Dragoș ne-a vorbit despre cum se vede lumea prin ochii unui bisexual și despre cum uităm că, dincolo de „cine pe cine iubește“, se află adevărata umanitate care ne leagă într-un mod inexplicabil pe noi toți.

Subiectul orientării sexuale este unul încă tabu în România. Drept urmare, atunci când moderatorul evenimentului – Amalia Enache – le-a adresat participanților întrebarea „Câți dintre voi cunosc persoane care nu sunt heterosexuale?“, s-au ridicat în picioare, ca formă de răspuns pozitiv, mai puțin de o cincime dintre cei prezenți. Ceea ce ne arată că fie nu ne cunoaștem atât de bine semenii pe cât am crede, fie alegem să-i vedem într-o manieră incompletă, fie nu ne simțim confortabil cu o realitate diferită de cea a propriei sexualități.

℗PUBLICITATEPornind de la această observație și-a început Dragoș Bucurenci discursul, care a fost plin de emoție și de o mare sete de adevăr. În cuvinte simple și ușor de înțeles, el ne-a explicat că homosexualitatea sau bisexualitatea nu sunt invenții ale omului modern, că societatea a avut nenumărate perioade în care sexualitatea era văzută drept firească și normală și că, în prezent, din cauza respingerii realității, mulți oameni suferă și sunt nevoiți să-și trăiască viața în secret și izolare.

Un discurs dătător de speranță pentru minoritățile sexuale și educativ pentru toți ceilalți, așa cum vom vedea și în înregistrarea video de mai jos. În secolul XXI, ființa umană înseamnă mai mult decât modul în care i-a fost dat să-și trăiască viața sexuală. Iar noi toți avem de învățat să trăim în armonie unii cu ceilalți.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0