Skip to content

Relațiile reprezintă modalități excelente de dezvoltare personală, iar conexiunea părinte-copil se încadrează foarte bine în această realitate. Din acest punct de vedere, putem spune că fiecare relație din cadrul familiei ne ajută să ne cunoaștem și să ne dezvoltăm. Legăturile interpersonale, cum este relația părinte-copil, deși sunt invizibile, oglindesc foarte bine părți din cine suntem și ce facem.

Întregul este mai mare decât suma părților

Pentru o bună perioadă, mentalul colectiv a fost guvernat de ideea că „problemele și provocările“ unei familii se ascund în spațiul psihologic interior al membrilor acesteia. Însă aceasta nu este singura perspectivă științifică. De câteva decenii, se conturează tot mai clar paradigma relațională care ne spune că putem privi realitatea și dintr-o altă perspectivă. Mai exact, să considerăm spațiul dintre oameni ca fiind locul în care se creează problemele, dar și locul unde le găsim rezolvările. Văzând realitatea prin acest filtru, am putea spune că, deoarece întregul este mai mare decât suma părților, uneori este mai benefic să ne ducem relațiile la terapie, fără să lucrăm doar cu universul interior.

În acest sens, psihologul și psihoterapeutul Gáspár György, cu susținerea companiei E.ON România, a lansat cursul video Cu „parentingul“ la psiholog. Este vorba despre un program de educație relațională în care Gáspár ne ajută să percepem dinamica vieții de familie dintr-o altă perspectivă și să transformăm legăturile dintre noi și copii într-un spațiu definit de siguranță și de încredere. Programul are zece lecții, iar conținutul acestora este disponibil atât în format video, cât și sub formă de text. În fiecare lecție primești și câteva sugestii practice și referințe de lectură suplimentară.

℗PUBLICITATE



Zece lecții video pentru starea de bine a relației parentale

Astfel, Gáspár te invită virtual în cabinetul lui de psihoterapie și îți vorbește exact așa cum o face de aproape două decenii, atunci când lucrează cu familiile. Temele abordate sunt:

  1. Parentingul conștient și cât de important este ca părintele să accepte invitația de a se cunoaște mai bine în relația cu copilul său.
  2. Nu există părți rele și nici copii răi; există doar durere și suferință, care izvorăsc din nevoile neîndeplinite ale copilului.
  3. Părinții sunt facilitatori ai conectării și, asumându-și acest rol, pot ajunge mai aproape de sufletele copiilor lor.
  4. Aprecierile au o putere nebănuită, așa că este important să renunțăm la negativitate și să o înlocuim cu pozitivitate.
  5. Nevoile copilului cu „N“ și cum putem avea grijă de acestea.
  6. Ce este creierul anticipativ și ce merită să știm despre acest complex organ social.
  7. Inteligența emoțională: ce înseamnă, cu adevărat, și cum o putem cultiva?
  8. Știința jocului și de ce este atât de important să prioritizezi joaca.
  9. Primul ajutor emoțional și cum putem preveni traumele.
  10. Generozitatea și celebrarea vieții.

Cursul Cu „parentingul“ la psiholog, creat de Gáspár György, este susținut de E.ON România, fiind disponibil gratuit pe platforma paginadepsihologie.ro. Accesează cursul aici și pentru că generozitatea este una dintre cele mai importante trăsături umane, anunță-i și pe ceilalți părinți (din sistemul tău relațional), pentru a construi împreună o comunitate din ce în ce mai conștientă și sănătoasă relațional.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0