Skip to content

Absolvent UNATC, actor și producător, pasionat de artă și tot ce este frumos. Atent la detalii, sensibil și empatic din cale afară, protagonistul interviului #CNVSSLDM este reprezentantul unei generații foarte bune de artiști. Despre sacrificii, dezamăgiri, provocări, dar și despre bucuriile ce ne fac să vibrăm, am discutat în rândurile de mai jos cu Daniel Nuță, pe care îl vom descoperi, pe micile ecrane, în curând, în cea mai recentă producție „Groapa“, difuzată la ProTV.

Cum se simte Daniel Nuță in această perioadă provocatoare, plină de filmări?

Obosit fizic, dar cât se poate de fericit. Sunt foarte curios să văd cum se așază lucrurile, cum o să arate, cum se îmbogățesc personajele. Sunt nerăbdător.

Care este temerea ta cea mai mare, când ești „on set“?

Nu am temeri majore, îmi doresc doar ca fiecare secvență să fie făcută la potențialul maxim. Sunt mulți factori de care depinde asta, dar încerc, pe partea mea, să fac tot ce pot. Așa fac cu fiecare proiect în parte, fie că a fost Netflix, Pro TV sau vreun scurtmetraj studențesc.

Ce mecanisme intrinseci găsești să îți poți face meseria la parametri normali?

Pasiune și dorință foarte mare. Nu e nimic altceva. Da, nu sunt ipocrit, îmi place atenția, îmi place să aprecieze oamenii munca mea, mă hrănesc și cu lucrul ăsta. De la un punct încolo, devine foarte ok și financiar. Dar fără pasiune și dorință, nu ar exista nimic.

 © Daniel Nuță

Care este amintirea cea mai plăcută de la filmările serialului „Groapa“?

Filmăm de o lună deja, s-au adunat multe. Fiecare zi vine cu părțile ei frumoase & funny. Am filmat o secvență foarte complicată din episodul doi unde a fost o întreagă desfășurare de forțe. Nu mă așteptam să iasă, sincer. Când o să vedeți episodul, vă provoc să ghiciți despre ce secvență e vorba. Și aștept să îmi scrieți.

Ce-ai aflat despre tine, interpretându-ți rolul?

E mult prea devreme acum să vorbim despre asta. Mai vorbim la finalul sezonului și atunci sigur o să am o listă lungă. Tot ce pot spune până acum ar fi faptul că aș putea ține un concert.

De ce ar trebui să vizionăm acest serial?

Povestea e foarte bună. Îmi place faptul că are trimiteri din cinematografia internațională, chiar unul dintre filmele mele preferate. Nu vă zic, vă las să descoperiți. Arată foarte bine. Actorii sunt super faini și nu spun asta pentru că fac și eu parte din distribuție, o spun pentru că într-adevăr, am niște super colegi. O să vă îndrăgostiți de personajele noastre, sunt sigur.

Teatru sau film? Ce te definește cel mai bine, din perspectiva actorului?

Am fost întrebat de multe ori, nu am putut răspunde niciodată la întrebarea asta. Cred în amândouă, amândouă mă fac fericit, dar în moduri diferite. Teatrul viu, se întâmplă real, reacția publicului vine instant. Filmul, e magie tehnică și fericirea vine puțin mai târziu.

Majoritatea rolurilor interpretate sunt cu un puternic impact emoțional. Cât de mult te consumă pregătirea, dar și turnarea peliculelor?

℗PUBLICITATE



Pregătirea „consumă“ mai mult decât filmarea lor. Nu pot să las lucrurile la întâmplare, nu vreau să le las. Merg pe set pregătit, îmi fac toate temele, îmi pun întrebările doar ca să pregătesc terenul de joc. Ajung pe set și las să se întâmple magia. Uneori îmi iese, alteori e doar bine, alteori nu e bine. Sau cel puțin, nu sunt eu mulțumit.

Ai apelat la consiliere psihologică, de-a lungul vremii?

Am prieteni psihologi cu care m-am consultat când a fost nevoie pentru roluri. E important să înțelegi si motivațiile psihologice ale unui personaj date de către un specialist. Alteori, intuiția actorului în colaborare cu datele oferite de scenariu și regizor sunt mai mult decât suficiente. Nu cred nici în gândirea prea complicată. De multe ori strică organicitatea actorului.

Ți s-a întâmplat să vrei să renunți la cariera artistică?

Am trăit momente grele în facultate, momente de neîncredere, decepție, dezamăgire, dar le-am depășit pentru că dorința era mai puternică decât toate la un loc.

Ai experimentat, vreodată, burnoutul?

Nu, slava cerului că nu. Mi-au spus mulți oameni din jurul meu că mă paște în curând un Burnout. Până acum nu s-a întâmplat și sper să nu apară vreodată.

© Daniel Nuță

Actor, producător, regizor, pasionat de ciclism și de echitație. Unde te situezi, cel mai aproape de sufletul tău?

Caii rămân dragostea mea mare, dar filmul e de departe cel mai important lucru care mi s-a întâmplat. Am mai spus-o și am s-o mai spun: iubesc filmul, trăiesc pentru film.

Care este cel mai recent tandru gest făcut pentru partenera de viață?

Nu prea îmi place să programez treaba asta, ele vin natural. Atunci sunt valoroase și contează. Escapadele noastre, când există timp de asta, conțin tot ce are nevoie o relație să fie puternică și rezistentă.

Cartea „Într-o voce nerostită“ ne încurajează să descoperim limbajul tainic al trupului nostru. Tu cât de des îți asculți corpul?

Nu îl ascult, dar încerc să am grijă cât se poate de mult de el. Corpul e instrumentul actorului. Fără un corp sănătos, meseria asta nu există, nu se poate face. Deci am grijă să mă întrețin, să fac mișcare, să alerg, să mănânc sănătos. Am fost o perioadă vegetarian. Probabil voi reveni cât de curând acolo.

Cum te raportezi la copilul tău interior?

Îl iubesc. Nu ne înțelegem prea bine uneori, nu ne acceptăm, ajungem greu unul la altul. Acasă, în prezența iubitei mele se manifestă cel mai des. Și când e nevoie, la cadru, normal.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0