Skip to content
Credit foto: Photogenica

Sonia Argint Ionescu este om de televiziune, blogger, mamă și soție. Promovează un stil de viață sănătos și este activă atât în viața reală, cât și în mediul online. Însă are o viață personală despre care nu vrea să știe toată lumea. Despre toate acestea și despre multe altele, în interviul de mai jos.

Ultima dată când ai simțit că explodezi de furie a fost…

Când m-au supărat copiii mei. Recunosc că sunt unele momente greu de gestionat cu adolescenții. Sau mai degrabă sunt momentele lor, care mă prind pe mine cu o agitație interioară. Și atunci, nu reușesc să mă mai confrunt și cu alte probleme în plus. Probabil că tot la mine a fost greșeala… Îmi dau seama că, poate, nu s-a întâmplat nimic atât de grav, de vreme ce în acest moment nu reușesc să îmi amintesc clar o situație.

Care sunt părțile mai puțin plăcute din viața unei femei înalte?

Ah, este destul de complicat să stai de vorbă, în picioare, cu oameni mult mai scunzi. În special atunci când mai port și tocuri înalte și mai ales când trebuie să conversez cu un bărbat mult mai scund decât mine. Prefer să mă așez. Totuși, problema asta se mai și rezolvă de la sine… lumea mă evită din pornire.

Ce faci, atunci când un proiect nu-ți iese și ești în criză de timp?

Când ajung în criză de timp, secretul este să-mi pun în ordine prioritățile. Și dacă un proiect nu iese, asta e. Încerc să nu mă blochez în ceva ce, poate, nu trebuie să se întâmple.

Care este temerea ta cea mai mare, atunci când te gândești la viitorul băieților tăi?

Singura temere este cea legată de lumea în care vor trăi. Planeta trece prin niște schimbări majore, pe care eu nu consider că ar trebui să le privim superficial, pentru că asta le va afecta lor, cu siguranță, viitorul. Viața așa cum o cunoaștem noi acum cred că se va schimba destul de mult… și nu neapărat în bine.

Care este cea mai puțin plăcută amintire din școala generală sau din liceu?

Îmi amintesc cum o colegă a lansat zvonul că aș fi plătit ca să apar într-un editorial pentru revista Avantaje (era primul meu photoshooting de modă). Am mers acasă la ai mei și am plâns, pentru că mi se părea foarte nedrept să creadă cineva că nu aș fi meritat să fiu acolo… cu atât mai mult cu cât toată viața am muncit pentru ceea ce am obținut. Dar am părinți foarte isteți, care m-au învățat să dau o replică pe măsură: „Treaba mea, dacă am plătit sau nu. Am ajuns acolo. Tu, nici dacă plătești, nu vei ajunge.“

Primul gând care-ți trece prin minte, atunci când auzi un banc despre blonde?

Mă distrează teribil bancurile cu și despre blonde. Doar „blondele“ s-ar putea supăra pe așa ceva.

Dacă L-am întreba pe Dumnezeu ce părere are despre tine, ce crezi că ar răspunde?

℗PUBLICITATE



Uf, grea întrebare. Din modul în care s-a desfășurat viața mea până acum, cred că Dumnezeu are grijă de mine și simt că mă iubește. Iar atunci când mai e nevoie, mă trage ușor de urechi ca să-mi revin. Mi-aș dori să spună că sunt un om bun.

În ceea ce privește rolul tău de jurnalist, care sunt persoanele de la care te inspiri cel mai mult?

Păi, eu nu sunt jurnalist. Sunt germanist. În rest, sunt un om care scrie și se inspiră din situațiile în care-l duce viața. Experiența personală este cea care îmi oferă idei pentru articolele de pe platforma mea, doer.ro, iar într-o mare măsură tot experiența personală îmi oferă și soluțiile. Plus diverse alte materiale de studiu pe care le citesc despre acel subiect mă ajută să identific alte posibile subiecte de interes, în primul rând pentru mine, apoi pentru ceilalți. Nu abordez decât subiecte care mă interesează. Iar atunci când am nevoie să-mi clădesc mai bine o idee, cer sfatul unor oameni apropiați – care îmi pun niște întrebări, care îmi deschid mai mult mintea și ochii și de la care cred eu că am ce învăța. Ar fi culmea să scriu despre subiecte pe care nu le cunosc (de exemplu, despre cum e să fii single). La emisiunea „Vreau să fiu sănătos“, vorbesc cu medicii și specialiștii din perspectiva omului care vrea să afle informații utile pentru sănătatea personală și a familiei. Nu fac reportaje, nu investighez.

Ultimul motiv de ceartă în cuplu a fost…

Dar noi nu ne certăm! Glumesc, desigur. Cred că de la o neconcordanță între ce le-a spus fiecare dintre noi copiilor să facă. Nici nu mai știu. Oricum, marea partea a certurilor nu au la bază probleme grave.

 

View this post on Instagram

 

La taclale și 🍷 în frig. #degustibus

A post shared by Sonia Argint-Ionescu | TV Host (@silversonia) on

Cât de des îți verifici într-o zi contul de Instagram?

Păi, voi credeți că sunt capabilă să contorizez așa ceva?… De zeci de ori, probabil.

Care este alimentul care, aparent, le place multor oameni, dar tu te ții departe de acesta?

Probabil că zahărul. Dar nu reușesc să mă țin departe 100%. Într-o zi, chiar am avut o poftă teribilă de ceva dulce și l-am rugat pe Horațiu să cumpere o selecție de mai multe dulciuri. Iar el a venit cu o pungă întreagă. Reacția lui Eric a fost: „Mamă, nu mănânci tu în general dulce, dar și când îți vine pofta, rupi.“

Dacă ar fi să alegi între tinerețea veșnică sau potul cel mare la loto, ce-ai alege?

Aleg prin eliminare: nu cred în potul cel mare la loto (în general, nu cred în câștigurile obținute peste noapte), așadar rămân cu tinerețea veșnică. Pentru că îmi place viața.

Care este relația ta cu perfecționismul și cât de tare te supără imperfecțiunile tale fizice sau psihice?

Treaba asta cu perfecțiunea este complicată. Zicem că suntem perfecționiști, dar cine stabilește ce înseamnă „perfect“? Poate că perfectul meu nu este și perfectul tău. Căutarea perfecțiunii ar putea fi doar o pierdere de vreme, așa că trăiesc binișor cu imperfecțiunile mele. Iar acolo unde am simțit că pot face mici ajustări, le-am făcut și voi continua. De exemplu, sunt conștientă că nu știu atât de multe pe cât aș vrea. Așa că aleg să citesc și să învăț constant, ca să cresc calitatea muncii mele. Fizic, știu că datele naturale sunt bune, dar de ce nu aș da o mână de ajutor cu ceva sport, cu un tratament cosmetic, cu o îngrijire personală adecvată, pentru a mă menține o perioadă cât mai lungă în forma cea mai bună? Și uite că scriu aceste rânduri în vacanța de schi. Ei bine, sunt departe de a schia perfect. Asta nu înseamnă însă că nu o fac, încercând să devin de fiecare dată mai bună.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0